Merkez Bankası'nın kasasında ne kadar para olduğu ortaya çıktı!

KRT TV'de ekrana gelen 'Şimdiki Zaman'a konuk olarak katılan Sözcü gazetesi ekonomi yazarı Murat Muratoğlu, Merkez Bankası'nın kasasında uzun zamandır para olmadığını ve rezervlerin ekside olduğunu açıkladı.

GERÇEK GÜNDEM - KRT TV'de ekrana gelen 'Şimdiki Zaman'a konuk olarak katılan Sözcü gazetesi ekonomi yazarı Murat Muratoğlu, Merkez Bankası'nın kasasında uzun zamandır para olmadığını ve rezervlerin ekside olduğunu açıkladı.

Muratoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Merkez Bankası'nın kasasında yazdan beri para yok, çok uzun zamandan beri durum böyle. Hatta Naci Ağbal Merkez Bankası'nın başına geldiğinde ilk olarak 'rezerv üreteceğiz' demişti." dedi.

Gürkan Hacır'ın "Peki kasada ne kadar para var?" sorusunu yanıtlayan Muratoğlu "Şu an rezerv eksi 45 milyar dolarda, hatta bunu Merkez Bankası'nın kendi resmi internet sitesinden görebilirsiniz" açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22 Şubat'ta yaptığı konuşmasında döviz rezervleri konusunda şunları söylemişti:

Bunlar sahtekar. Şu anda Merkez Bankası'nın döviz rezervi sıfırlandı, sıfırın altına düştü. Göreve geldiğimizde 27,5 milyar dolar döviz rezervi vardı. Şimdi, 95 milyar dolar döviz rezervimiz var. Başbakanlığım döneminde bu döviz rezervi 132 milyar dolara kadar çıktı. Ondan sonra bir düşüşle 95'e indik. Biz yine 132'ye de 200'e de çıkarız. Çünkü biz bu işi biliyoruz.

Biz birbirimizle dayanışma halindeyiz, kendi işimizi kendimiz görürüz. Şu anda 95 milyar dolar döviz rezervimiz var. Küresel sağlık krizinin damgasını vurduğu 2020'de hem arz hem talep cephesinde şoklar yaşayan dünya ekonomileri derinden sarsıldı. Berat Bey de hukuk çerçeveisnde bugün itibariyle yargıda hakkını arayacaktır. Aynı şekilde ben de birçok davalar açtım, açtığım her davayı da kazanıyorum.

Biz bunların kendilerini en kritik konularda bilgilendirdimizde ne yaptıklarını da biliyoruz. Kafası karışmış olabilecek vatandaşlarımız için döviz rezervi konusuna açıklık getirmek istiyorum. Salgınla birlikte uluslararası alanda ortaya çıkan finansal dalgalanmalara karşı tedbir geliştirmesi gerekiyordu.

Planlı ve kontrollü döviz işlemleri yapıldı. Bu işlemlerin tamamı piyasa kuralları çerçevesindedir ve hukuka uygundur. Ne dövizin buharlaşması ne haksız kazanç söz konusudur. Bu döviz işlemleri sayesinde ülkemiz uluslararası alanda, hedeflerine bağlı kalmayı başardı.

Etiketler
KRT TV Merkez Bankası Para Murat Muratoğlu