Altın uzun süre sonra ilk kez bu rakamı gördü

Erdoğan'ın dün yaptığı önemli açıklamalar sonrası dolar, euro ve altın fiyatlarında sert düşüşler görüldü. Gram altın 472 TL seviyesine kadar geriledi.

Altın uzun süre sonra ilk kez bu rakamı gördü

İç piyasada gram altın sabah saatlerinde 472 liradan, çeyrek altın 778 liradan, Cumhuriyet altını da 3.152 liradan işlem görüyor.

Gedik Forex tarafından hazırlanan raporda şu ifadeler kullanıldı: "Aşı ile ilgili umut verici haberler bu hafta ons altının yatay seyretmesine neden oldu. Zaman zaman yukarı veya aşağı yönde kırılmalar görülse bile yine de altın için hala net bir yönden bahsetmek zor olabilir.

Aşının sonuçlanmasının ardından dağıtım konusunda sıkıntılar yaşanabilir spekülasyonları başladı. Bu durumda altının yön arayışını sürdürmesine neden oluyor.

Dünya genelinde virüs vaka sayısındaki artış devam ediyor ve bu durumda piyasaları tedirgin eden bir başka unsur olarak görülüyor.

Bu durumda altın için bir baskı. Bugün için ABD TÜFE verisi açıklanacak. Verinin altın üzerinde etkisi sınırlı kalabilir. Ons altın için 1877$ - 1887$ ve 1895$ direnç noktaları olarak izlenebilir. Geri çekilmelerde, 1862$ - 1855$ ve sonrasında 1850$ desteği takip edilebilir.

Etiketler
Euro Gram Altın