Merkez Bankası ve Berat Albayrak'tan sonra şimdi de Borsa İstanbul'da deprem! Hakan Atilla istifa etti iddiası

Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul (BIST) Genel Müdürlüğü görevinden istifa ettiği iddia edildi.

Merkez Bankası ve Berat Albayrak'tan sonra şimdi de Borsa İstanbul'da deprem! Hakan Atilla istifa etti iddiası

GERÇEK GÜNDEM / Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul (BIST) Genel Müdürlüğü görevinden istifa ettiği iddia edildi.

Ekonomide peş peşe flaş haberler geliyor.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal görevden alınarak yerine eski Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın atanması ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevinden istifa ederek yerine Lütfi Elvan'ın atanmasının ardından bir sıcak gelişmenin de Borsa İstanbul'da yaşandığı iddia edildi.

ABD'de Halkbank davasından yargılanıp hapis yatan, Türkiye'ye döner dönmez Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne atanan Hakan Atilla'nın görevinden istifa ettiği iddia edildi.

Hakan Atilla'nın istifa ettiği iddiasına ilişkin Borsa İstanbul'dan resmi bir açıklama yapılmadı.

Merkez Bankası ve Berat Albayrak'tan sonra şimdi de Borsa İstanbul'da deprem! Hakan Atilla istifa etti iddiası - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

ABD New York kentinde Federal Savcılık, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının delinmesinde yardımcı olduğu gerekçesiyle Halkbank hakkında iddianame hazırlamıştı.

Davanın hakimi Richard Berman daha önce İranlı Reza Zarrab ile Halbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın yargılandığı davayı yönetmişti. Bu davada 32 ay hapis cezası alan Atilla geçtiğimiz aylarda cezasını tamamlayarak Türkiye’ye dönmüş ve Borsa İstanbul Genel Müdürü olmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York kentinde Federal Savcılık, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının delinmesinde yardımcı olduğu gerekçesiyle Halkbank hakkında iddianame hazırlamıştı.

Etiketler
Berat Albayrak istifa Hakan Atilla Berat Albayrak Borsa Borsa İstanbul