MÜSİAD Eski Başkanı Olpak'ın 'dolar'la ilgili sözleri sosyal medyanın gündeminde

MÜSİAD Eski Başkanı Nail Olpak'ın 2015 yılında dolarla ilgili söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu.

MÜSİAD Eski Başkanı Olpak'ın 'dolar'la ilgili sözleri sosyal medyanın gündeminde

GERÇEK GÜNDEM - MÜSİAD Eski Başkanı Nail Olpak'ın 2015 yılında dolarla ilgili söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu.

25 Ekim 2015 yılında Akşam Gazetesi'nden Şenay Köşdere'ye konuşan Nail Olpak, "Doların yüzde 50’lik bir değişimini, siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrarın da iyi sağlandığının bir göstergesi olarak görüyorum. Biz bugün 3 liralık değil, 8 liralık doları konuşuyor olabilirdik." ifadelerini kullanmıştı.

Köşdere'nin "Kurdaki hareket sizi tedirgin etti mi?" sorusuna Olpak şu yanıtı vermişti:

"Ben 5 Nisan 1994 krizini yaşamış birisiyim. Doların 16.5’lardan 43.5’a fırladığı bir dönemi yaşadık. Bir anayasa kitapçığı sayesinde fırladığı bir kriz yaşadık. Geçen yıl 2 seçim bu yıl yaşamış birisi olarak doların doların yüzde 50’lik bir değişimini, siyasi istikrarla birlikte ekonomik istikrarın da iyi sağlandığının bir göstergesi olarak görüyorum. Biz bugün 3 liralık değil, 8 liralık doları konuşuyor olabilirdik. Ayrıca bu dönemde ikinci çeyrek büyümesinin 3.8 gelmesi, birilerine çok sürpriz oldu. Oysa MÜSİAD olarak biz bu orana hiç şaşırmadık."

Olpak'ın röportajı MÜSİAD'ın resmi Twitter hesabından da paylaşılmış ve "13 yıllık istikrar olmasa dolar 8 liraya çıkardı" sözleri paylaşımda yer almıştı.

MÜSİAD'ın bu paylaşımı ve Olpak'ın röportajı, doların rekor üstüne rekor kırmasının ve 8 liranın üstüne çıkmasının ardından yeniden gündem oldu.

İşte o paylaşım:

MÜSİAD Eski Başkanı Olpak'ın 'dolar'la ilgili sözleri sosyal medyanın gündeminde - Resim : 1