CHP'li Engin Özkoç'tan sert çıkış: Bu bütçede ödediğiniz vergi saraylara, yandaşlara gidecektir

Engin Özkoç, "Bu bütçe Meclis'ten geçerse önümüzdeki yıl geçen yıldan daha beter olacak." diye konuştu.

CHP'li Engin Özkoç'tan sert çıkış: Bu bütçede ödediğiniz vergi saraylara, yandaşlara gidecektir

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Meclis'te düzenlediği basın toplantısında 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ni eleştirdi.

Özkoç, "Bu bütçe vatandaşın değil, Saray'ın bütçesidir. Bu bütçede ödediğiniz vergi saraylara, yandaşlara gidecektir. Erdoğan'ın kulağına halkın sesi gelmiyor. Yalnızca damadın sesi geliyor" diyerek tepki gösterdi.

Özkoç'un açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Bu bütçe Meclis'ten geçerse önümüzdeki yıl geçen yıldan daha beter olacak. Bunu bilerek söylüyorum. 18 yıldan beri her yıl ülkenin ekonomisi daha da kötü gitmiştir.

Saray yönetimi üretimi yok ettiği için, üretenden değil, tüketenden alıyor vergiyi. Devlet doğduğun günden, kefen parana kadar vergi alıyor. Sen kazanmıyorsan bunu nasıl ödeyeceksin. Çalışan ve kazanandan aldığı vergi yüzde 30 civarında. Dolaylı aldığı vergi yüzde 60'larda.

Ekmek alırken, benzin alırken, su alırken ödediğin vergiyle alacak senden bunu. O senin geleceğini de borçlandırarak kendi kasasını dolduruyor. Önümüzdeki sene trafik cezalarından ne kadar para alacaklarını şimdiden bütçeye koymuşlar.

Bu bütçe vatandaşın değil, Saray'ın bütçesidir. Bu bütçede ödediğiniz vergi saraylara, yandaşlara gidecektir. Erdoğan'ın kulağına halkın sesi gelmiyor. Yalnızca damadın sesi geliyor.

Büyükşehir belediyelerini halkı kucaklayamadıkları için kaybettiler. CHP İstanbul'da kazandı. İnsanlara yardım etmek istiyorlar. İhtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya çalışıyorlar. 'Hayır, yapamazsınız.' diyorlar. Onlar insanları askıda ekmek kuyruğuna sokarak yüzlerinin kızarmasına neden oluyor. Pandemi İstanbul'da almış başını gitmiş. Sağlık Bakanı toplantı yapıyor. Herkes var toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yok. Tam bir rezalettir.

Etiketler
Engin Özkoç Saray Vergi