Enflasyondan düşük faizle konut ve otomobile hücumdan sonra şimdi de saman stoklanmaya başlandı!

"Bazıları buğdayı alıp lisanslı depolara koyuyormuş. Ya da benzer durum samanda yaşanabilir. Evet bildiğimiz samanı bile stoklayan ve kışın en çok ihtiyaç olduğu dönemi bekleyen, fiyat yükseldiğinde satış yapanlar var."

Enflasyondan düşük faizle konut ve otomobile hücumdan sonra şimdi de saman stoklanmaya başlandı!

"Devlet, faizi gerçekleşen enflasyonun 3 puan altına indirerek ve kamu bankalarını öne sürerek alıcılara öyle bir fırsat sundu ki, değerlendirmemek mümkün değildi." diye yazan Habertürk Ekonomi Yazarı Abdurrahman Yıldırım, düşük faizin fırsatçıların önünü açtığını belirtti ve konut ile otomobile hücumun ardından fırsatçıların yöneldiği yeni emtiaları yazdı: Buğday ve saman!

Yıldırım şöyle yazdı:

HESAPLI KİTAPLI HAREKETLER

-Değeri veya faizi ucuz olunca paraya ulaşabilenler veya elinde parası olanlar türlü spekülasyonları girebiliyor. Önümüzdeki dönemde bunun yeni örnekleriyle karşılaşabiliriz.

-Son gelen haber ise buğday stoklamasına gidenlerin olduğu yönünde. Bir ayda buğday fiyatlarında yüzde 15’e yakın artış meydana geldi. Bazıları buğdayı alıp lisanslı depolara koyuyormuş.

-Ya da benzer durum samanda yaşanabilir. Evet bildiğimiz samanı bile stoklayan ve kışın en çok ihtiyaç olduğu dönemi bekleyen, fiyat yükseldiğinde satış yapanlar var.

-Bir gün önce belirttiğimiz gibi, paranın kimyası buzuldu. Gördüklerimiz bunun çeşitli alanlardaki sonuçları ve piyasaları bozucu etkileri. Öyle konut piyasası veya otomobilde yaşananlar çılgınlık falan değil. Hesabı kitabı yapılmış hareketler.

Etiketler
Muş Enflasyon Faiz Konut