DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık çalışanları: Bizim talebimiz artık onur meselesi

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık çalışanları, yaklaşık 5 bin çalışanı ilgilendiren ek ödemelerde yapılan yüzde 20 kesintiye ilişkin hak arama mücadelesine devam ediyor.

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi sağlık çalışanları, yaklaşık 5 bin çalışanı ilgilendiren ek ödemelerde yapılan yüzde 20 kesintiye ilişkin hak arama mücadelesine devam ediyor. TTB Genel Başkanı Sinan Adıyaman, DEÜ Başhekimi’nin sağlık çalışanlarına ödeme yapamayacağını belirttiğini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, hastane başhekimliğinin salgın sürecinde kurumun uğradığı zarar gerekçe gösterilerek ek ödemelerinde yüzde 20 kesinti yapılmasına karşı başlattığı eylemlerine devam etti.

DEÜ Asistan Hekim İnisiyatifi, Demokratik Sağlık Sen, Eğitim Sen 3 Nolu şube, Eğitim İş, Genel Sağlık İş, İzmir Tabip Odası, SES, Tez Koop İş Sendikası, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası, Türk Hemşireler Derneği eylem düzenledi. Eyleme CHP İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ve Tacettin Bayır, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Sol Parti, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri temsilcileri katıldı.

Eylemde konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, sağlık emekçilerinin doğal bir talebi olduğunu belirterek, “Bazı gerçekler çok farklı anlatılıyor. Pandemi sürecinde örneğin sağlık emekçilerinin kahraman olduğunu televizyonda ilan ettiler. Dünyanın hiçbir yerinde devletin kahramanların cebine göz diktiği görülmemiştir. Böyle iki yüzlülük olmaz. Arkadaşlarımızın çok doğal bir talebi var. İşin başındaki kişiyle görüşmek istiyorlar. Gün gelecek işin başındaki başhekimde bu bahçeye dönecek sade bir vatandaş olarak” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise, “Bu ülkeyi yöneten siyasi iktidar ve AKP Genel Başkanı devlet anonim şirket olarak yönetilmelidir dedi. Anonim şirketin amacı kar etmektir. Bu ülkeyi böyle yönetiyorlar. Sağlık en temel insan hakkıdır. Bir sosyal devletin gereği olan işleri yapsınlar. Bir anonim şirket gibi değil, kamu kurumu gibi görev yapsınlar. Biz diyoruz ki liyakat. Kıdem tazminatını alırız diyorlar. Pandemi sürecinde canını dişine takarak çalışan sağlık emekçilerine kendileri ek ödeme yapacağız dediler onu da yapmadılar. Bu birliktelik çok önemli örnek olacaktır. Emek birdir, birlikte mücadele etmek gerekir. Emeğin karşısında sermaye vardır. Bu yüzden birlikte olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

BAŞHEKİMİN BİZİMLE GÖRÜŞMESİNİ VE SORUNU ÇÖZMESİNİ BEKLİYORUZ

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhemi Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü’yle görüşen Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Başkanı Sinan Adıyaman, “Başhekimle olan görüşmemde pandemi sürecinde tüm sağlık çalışanlarına en üst kademeden ek ödeme yapılması gerektiğini söyledim. Kendisi ise bana böyle bir ödeme yapamayacağını ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde eylem yapan sendika temsilcileriyle de görüşemeyeceğini söyledi” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşanan süreçle ilgili BirGün’e açıklama yapan Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban, “Pandemi ilk başladığında biz sendika olarak kurumla iletişime geçerek amasız, fakatsız kurumun yanındayız başka hiçbir talebimiz yok çünkü dünya bilmediği bir virüsle mücadele ediyor ve burada halk sağlığı önemli. Biz de sendika olarak, buradaki sağlık çalışanları olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız dedik. Kurum pandemi sürecinde ilk olarak yoğun bakım farklarını kesti. Daha sonra da sağlık çalışanlarının döner sermaye kesintisi oldu. Sağlık Bakanlığı’nın ek ödeme açıklamasının da birçok sağlık çalışanını kapsamadığını gördük. Buna itiraz ettik ve süreç buraya kadar kaldı. Bizim talebimiz artık bir onur meselesi haline geldi. Başhekimin bizimle oturup sorunu çözmesini istiyoruz. Başhekim devletin vekili, biz de sesimizi duyurana kadar bu eylemlere devam edeceğiz” diye konuştu.

Etiketler
Hastane