Perakendeci ofisi bırakıyor: Bu kadar kirayı neden ödüyoruz?

Karantina döneminde evden çalışma düzenine geçen bazı perakendeciler, ofise verdiği kirayı maliyetten düşüp tüketici lehine kullanmayı düşünüyor.

Perakendeci ofisi bırakıyor: Bu kadar kirayı neden ödüyoruz?

Pandemiyle birlikte mevcut çalışma düzeninin altüst olması, evden çalışmanın verimliliği azaltmaması, ofislere dönüşün gerekli olup olmadığını sorgulamaya açtı. Perakendeci, ofise kira vermek yerine, bu paranın daha iyi bir tüketici fiyatlamasının oluşmasında harcanabileceğini düşünüyor.

CarrefourSA Genel Müdürü Kutay Kartallıoğlu, “Ofisimiz kapalıydı ama hiçbir dezavantajını görmedik. Verimlilik düşmedi. Ofislere bu kiraları vermenin lüzumu kaldı mı, sorguluyorum” dedi.

Kartallıoğlu ile yeni normal haline gelen online basın toplantısında ekonomi gazetecileri ile buluştu.

Cumhuriyet muhabiri Gamze Bal'ın toplantıdan aktardığı bilgilere göre, çok daha fazla firmanın bu konuyu değerlendirmeye alabileceğine dikkat çeken Kartallıoğlu, “21. yüzyılın çalışma düzenini sonlandıran şey pandemi oldu. Şimdi idari personelimiz, genel müdürlüklerde çalışanlar için yeni bir normal var. Pek çok firmanın bir ofise ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Kirayı maliyet olarak kısıp tüketicinin faydası için harcayabiliriz” diye konuştu.

HERKES TEDİRGİN

2020’nin ilk çeyrek bilançolarında satışların bir önceki seneye göre yüzde 28 büyüdüğünü aktaran Kartallıoğlu, şöyle devam etti: “Ancak pandemi nedeniyle giderler arttı, kâr marjları geriledi. Brüt kârlılık düştü. Dünya genelinde hemen herkes tedirgin. Fiyat dalgalanmaları gelebilir. Bunu söndürmek için çok farklı kurumlar çalışıyor.”