Japonya’dan ekonomik destek açıklaması: Türkiye'ye kredi verilecek mi?

Türkiye'nin döviz takası anlaşması yapmasının gündemde olduğu Japonya'nın başbakanı Shinzo Abe, Türkiye'ye kredi vermeyi düşündüklerini açıkladı. Abe, "Acil durum kredileri de dahil olmak üzere finansal bir katkı düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Japonya’dan ekonomik destek açıklaması: Türkiye'ye kredi verilecek mi?

Japonya Başbakan Shinzo Abe, Japonya’nın koronavirüsün yayılmasını ve ekonomik çöküşü kontrol etmesine yardımcı olmak amacıyla Türkiye’ye tıbbi ve mali destek teklif edeceğini açıkladı.

Abe, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İstanbul Başakşehir’de inşa edilen hastanenin açılışını video konferans katılımı ile birlikte gerçekleştirirken yaptığı açıklamada “Ülkede ekonomik faaliyetlerin teşvik edilmesine de yardımcı olmak istiyoruz” dedi.

Abe “Acil durum kredileri de dahil olmak üzere finansal bir katkı düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

SWAP ANLAŞMASI KONUŞULUYORDU

Türkiye’nin döviz-TL takası (swap) için görüşme yaptığı ülkelerden birinin Japonya olduğu basına yansımıştı. Japonya ile 10 milyar dolar değerinde swap anlaşması yapılabileceği iddia edilmişti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) dün bir açıklama yaparak Katar Merkez Bankası ile arasında 17 Ağustos 2018 tarihinde imzalanan ikili para takası (swap) anlaşmasının yenilendiğini duyurmuştu.

TCMB, söz konusu anlaşmanın tutarının 5 milyar ABD doları karşılığı Türk lirası ve Katar riyalinden 15 milyar ABD doları karşılığı Türk lirası ve Katar riyaline yükseltildiğini belirtmişti.

Etiketler
Japonya Kredi Türkiye Döviz