CHP'li Tanrıkulu: İhtiyaç Akçesi salgınla mücadele için kullanılacak mı?

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İşsizlik Fonu ve İhtiyaç Akçesi'nin koronavirüs salgınında kullanılıp kullanılmayacağını sordu.

CHP'li Tanrıkulu: İhtiyaç Akçesi salgınla mücadele için kullanılacak mı?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, genelge ile Hazine'ye devredilen Merkez Bankası'nın İhtiyaç Akçesi ve İşizlik Fonu'nda biriken paranın akıbetini sordu. Söz konusu kaynağın koronavirüsle salgında kullanılıp kullanılmadığını da soran Tanrıkulu'nun Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yazılı olarak yanıtlanmaısnı istediği sorular şöyle:

1. Corona Virüs Salgını akabinde oluşması muhtemel iktisadi riskler tespit edilmiş midir?

2. Muhtemel iktisadi riskler tespit edilmişse, bahse konu riskler nedir ve risklere karşı hangi önlemler alınmıştır?

3. İş yerlerinin kapatılması akabinde işten çıkarılan ve ücretsiz izine çıkarılan vatandaşlar için Türkiye genelinde bir bütçe ayrılarak harcama ertelemesi yapılacak mıdır? Yapılmayacaksa, gerekçesi nedir ve bahse konu vatandaşların gerekli ödemelerini yapabilmeleri için ne tür bir yöntem önerilecektir?

4. Corona Virüs Salgını akabinde vatandaşlar bazında oluşması muhtemel iktisadi sorunlar için işsizlik fonu hangi gerekçeyle devreye sokulmamıştır?

5. Merkez Bankası tarafından hissedarlara dağıtılacağı açıklanan ‘ihtiyat akçesinin’ güncel akıbeti nedir?

6. Kullanılmışsa, hangi alanlarda kullanılmıştır? Kullanılmamışsa, Corona Virüs Salgını ile mücadele kapsamında harcanması gündeme alınacak mıdır?

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Ordu İşsizlik Milletvekili