PTT şubelerinde koronavirüse rağmen 'destek ödemesi' kuyruğu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak yardım nedeniyle PTT şubeleri önünde kuyruk oluştu.

PTT şubelerinde koronavirüse rağmen 'destek ödemesi' kuyruğu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılacak nakdi destek ödemesi bugün başladı.

Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlara ödemeleri, bugün yapılırken İstanbul’daki birçok PTT şubesi önünde yoğunluk meydana geldi. Şube önlerinde sıraya giren vatandaşlara sosyal mesafeye uyulması konusunda görevliler tarafından uyarı yapıldı. Ödenekten yararlanacak vatandaşlardan bazılarının maske ve eldiven taktıkları görüldü.

Nakdi destekler, doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlara bugün, 1 ve 6 olanlara yarın, 2 ve 7 olanlara 3 Nisan, 3 ve 8 olanlara 4 Nisan, 4 ve 9 olanlara ise 5 Nisan’da dağıtılacak.

Bakanlıktan yapılan bilgilendirmede, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca, “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu” veya “65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun” kapsamında düzenli merkezi sosyal yardım alan 2 milyon 111 haneye, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı kapsamında herhangi bir başvuruya gerek olmaksızın 1000’er lira ödeme yapılacağı duyurulmuştu.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye PTT