Volkswagen Türkiye fabrikası yatırımından kötü haber!

Volkswagen Türkiye fabrikası için kararını yine erteledi...

Volkswagen Türkiye fabrikası yatırımından kötü haber!

Volkswagen, geçtiğimiz yıl Türkiye’de 943.5 milyon TL sermayeli bir şirket kurdu ve Türkiye’deki fabrika için gerçekten büyük bir adım attı.

Ancak biliyorsunuz daha sonra bu büyük önem arz eden fabrika Suriye’de yürütülen askeri operasyon nedeniyle beklemeye alındı. İşte bu konuda yukarıda da dediğimiz gibi kötü bir haber daha geldi. Kaynaklara göre büyük şirket askıya aldığı Türkiye yatırımını bir kez daha erteledi.

Reuters’a konuşan bir kaynak bu yılın ortalarına kadar zamanları olduğunu ve o zamana kadar bir karar vereceklerini aktardı. Almanya merkezli Volkswagen geçen yılın aralık ayında yaptığı açıklamada bu yılın şubat ayında bir karar vereceğini bildirmişti. Ancak maalesef bir çözüm çıkmadı.

Volkswagen Türkiye fabrikası için kısa süre önce güzel bir açıklama gelmişti Doğuş Otomotiv’in CEO’su Ali Bilaloğlu konu ile ilgili, “Almanlar Manisa kararını zaten verdi.

Dolayısı ile Bulgaristan ve Romanya gibi başka bir ülke arayışı yok. Başta Volkswagen CEO’su Herbert Diess’in açıklamaları olmak üzere, şirketten yapılan açıklamalar Türkiye kararının kesin olduğunu gösteriyor.” demişti.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut da yatırımın 2020 yılı içerisinde olumlu bir gelişme ile sonuçlanacağını beklediklerini söylemişti.

(log.com.tr)

Etiketler
Türkiye