Emekliler için kanun teklifi veren CHP'den bayram ikramiyesi ve intibak önerisi

CHP Uşak milletvekili Özkan Yalım, emeklilerin mağduriyetlerinin giderilmesi, dini ödenen 1000 TL’lik pirimin enflasyon oranında artırılması, İntibak Yasası’nın çıkarılması ve gereken çalışmanın yapılması için TBMM'ye teklif sundu.

Emekliler için kanun teklifi veren CHP'den bayram ikramiyesi ve intibak önerisi

CHP Uşak milletvekili Özkan Yalım, emeklilerin mağduriyetlerinin giderilmesi, iki yıldır sabit olan Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenen 1000 TL’lik pirimin enflasyon oranında artırılması, İntibak Yasası’nın çıkarılması ve gereken çalışmanın yapılması için TBMM'ye teklif sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak milletvekili Özkan Yalım, emeklilerin mağduriyetlerinin giderilmesi, iki yıldır sabit olan Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenen 1000 TL’lik pirimin enflasyon oranında artırılması, İntibak Yasası’nın çıkarılması ve gereken çalışmanın yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na teklif verdi.

Özkan Yalım'ın TBMM'ye sunduğu teklifte, "Türkiye’de yıllarca çalışıp emekli olan vatandaşlarımız arasındaki ücret farklılıklarının araştırılması, sosyal güvenlik prim gün sayısı arttırılmasına rağmen emekli maaşlarında meydana gelen düşüş sorununa çözüm bulunması ve emekli vatandaşlarımız arasındaki intibak sorununun giderilmesi, ayrıca Kurban ve Ramazan Bayramında verilen ikramiyenin enflasyon karşısında düşüşünün ve yetersizliğine ilişkin Anayasa’nın 98. Ve TBMM içtüzüğünün 104 ve 105. Maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz" ifadeleri yer aldı.

Etiketler
Uşak Enflasyon Milletvekili TBMM