Sayıştay uyardı: Proje iptal edildi

Sayıştay Başkanlığı’nın gizlilik uyarısı yaptığı, TÜVASAŞ ile Roketsan'ın ortak gerçekleştirdiği “10x10 Silah Sistemleri Platformu (SSP) Prototipi Geliştirme Projesi İşi” sözleşmesi feshedildi.

Sayıştay uyardı: Proje iptal edildi

Sayıştay Başkanlığı’nın TÜVASAŞ 2018 yılı denetim raporu Roket Sanayii ve Ticaret AŞ (Roketsan) ile ortak gerçekleştirilen “10x10 Silah Sistemleri Platformu (SSP) Prototipi Geliştirme Projesi İşi” sürecinde güvenliğin dikkate alınmadığı ortaya çıkarmıştı.

Tesisin “Güvenlik Belgesi”nin alınmadığını tespit eden Sayıştay, ülke güvenliğini ilgilendiren gizli belgelerin yetkisiz ve ilgisiz kişilerin eline geçebileceği" uyarısında bulunmuştu.

Projede, sözleşmenin yürürlükte olmasına karşın ikinci aşamaya geçilemediğine dikkat çekilen raporda, projenin diğer aşamaları ile ilgili belirsizliğin giderilerek projenin akıbetinin netleştirilmesi istenmişti.

Bu gelişmelerin ardından projenin akıbeti netleşti. Proje sürecinde “siparişin devamıyla ilgili yapılan görüşmelerde devam siparişinin verilmeyeceğinin bildirildiği ve sözleşmenin feshedildiği” öğrenildi.

YAVUZYILMAZ: YAZIK

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, “Bugün görüyoruz ki, ulusal güvenliğimizi doğrudan ilgilendiren bu kritik projenin sözleşmesi feshedilmiştir. Tedbirsizlik, liyakatsizlik ve plansızlık nedeniyle bu projeye yazık edilmiştir. Yerli ve milli bir proje daha seri üretime geçileceği sırada acı bir şekilde ortadan kaldırılmıştır” dedi.

Etiketler
Sayıştay Silah