Sabancı'dan üretimi durdurulan TEMSA için flaş hamle

Türkiye’nin önde gelen otobüs üreticilerinden Temsa, 2019 yılında üretimi durdurduğunu açıklamış daha sonra ise konkordato ilan etmişti. Son bilgiye göre ise, Sabancı Holding'in İsviçre merkezli True Value Capital Partners'a sattığı TEMSA'yı geri alıyor.

Sabancı'dan üretimi durdurulan TEMSA için flaş hamle

Türkiye’nin önde gelen otobüs üreticilerinden Temsa, 23 Aralık’a kadar üretimi durdurmuş daha sonra ise konkordato ilan etmişti. Üretimin hala başlamadığı TEMSA'yı Sabancı Holding'in geri alacağı öğrenildi.

Sabancı Holding otobüs üreticisi TEMSA Ulaşım Araçları'ndaki sahip olduğu hissenin tamamını 182.7 milyon liraya İsviçre merkezli True Value Capital Partners'a satmıştı. Sabancı Holding'ten bir kaç saat içerisinde resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

1968 yılında kurulan ve 1987'den beri Adana'da bulunan 510.000 metrekarelik üretim tesisinde faaliyetleri sürdüren TEMSA, yılda 10.000'in üzerinde otobüs, midibüs ve hafif kamyon üretiyor.

TEMSA, Türkiye dışında, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya gibi önde gelen ekonomilerdeki önemli pazar payıyla dünya çapında 70'e yakın ülkede faaliyet gösteriyor.

Kaynak: Yeniçağ

Etiketler
İsviçre Konkordato Türkiye Sabancı Holding