Dilipak, İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Diyanet'e devredilmesini önerdi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı İş Bankası tartışmasına Abdurrahman Dilipak da katıldı. Dilipak, İş Bankasındaki CHP hisselerinin Diyanet'e devredilmesini önerdi.

Dilipak, İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Diyanet'e devredilmesini önerdi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP MKYK toplantısında, İş Bankası’nda CHP hisselerinin Hazine’ye devri için talimat verdiği ortaya çıkmıştı.

İş Bankası'ndaki CHP hisslerinin gelirinin Mustafa Kemal Atatürk'ün vaisyeti ile Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na aktarılmasına rağmen, AKP hükümeti bu hisseleri almak için uzunsüredir plan yapıyor.

Erdoğan'ın yeniden gündeme getirdiği İş Bankası tartışmasına Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak da katıldı.

İş bankası'ndaki CHP hisselerinin 'hilafete' ait olduğunu öne süren Dilipak, bu hisselerin Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmesini önerdi.

Erdoğan CHP hisseleri için talimat vermişti: 'İş Bankası'na 'el koymak' için bir gerekçe yaratmak istiyorlar'

Dilipak'ın Twitter'dan yaptığı paylaşımlar şöyle:

"İş Bankasından tartışma sadece %28 ile sınırlı değil. Bu Hilafet fonuyla ilgili. Hazinenin payı daha büyük. Ayrıca bir de özel hak sahipleri var. İş Bankasının sermayesi 4 grubta toplanır. İş Bankası konusu Borsa açısından sorun oluşturmaz. Sermaye yapısının yeniden düzenlenmesi sözkonusu. Hisse paylarının Hazine, diyanet ve hak sahiplerine teslimi, kimi niye ilgilendirir ki. CHP İş Bankası yükünden kurtarılırsa, bu CHP'yi normalleştirir.CHP bu hali ile normal bir parti değil. Bankası olan bir parti.İş Bankası yükü CHP'nin sırtından alınırsa,CHP yi ele geçirme mücadelesi de hızını kaybeder. CHP için zaten Mustafa Kemalin kurucusu olduğu bir parti Mustafa Kemal patenti kurucu ve parti programı Anayasanın değiştirilemez maddeleri ve başlangıcı ile zaten CHP'nin tekelinde. İş Bankasının alınması, CHP'nin kimliğine zarar verilmez. CHP devletçi bir partidir. Solcu geçinir. Bankanın kamuya devri CHP için sorun olmamalı."

Dilipak, İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Diyanet'e devredilmesini önerdi - Resim : 2

Dilipak, İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Diyanet'e devredilmesini önerdi - Resim : 3

Etiketler
Abdurrahman Dilipak