Futbol kulüplerinin 7 milyar liralık borcu yapılandırıldı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, futbol kulüplerinin 7 milyar TL'lik borcunun yeniden yapılandırıldığını söyledi.

Futbol kulüplerinin 7 milyar liralık borcu yapılandırıldı

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın futbol takımlarının borç yapılandırması hakkında açıklamalarda bulundu.

Bloomberg’de yer alan habere göre Aydın, 7 milyar liralık borcun yeniden yapılandırıldığını belirtti. Aydın açıklamasında futbol kulüplerinin borçlarını 12 banka ve 15 faktoring şirketinin yapılandırdığını açıkladı.

“REKABETİN SÜRMESİNİ İSTİYORUZ”

Aydın daha önce yaptığı açıklamada, kulüplerin borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili, “Biz bu endüstrinin ayakta kalmasını, rekabetin ve bu değerin sürmesini istiyoruz. 3 büyük kulübün yıllık ortalama geliri 600 milyon TL civarında. Şampiyon olacak bir takımı 250 milyon TL’ye kurabilirsiniz. Nakit akışlarında bozukluk var, teminatta sıkıntı yok. Biz nakit akışlarını düzenlemek istiyoruz. Sadece biz değil UEFA, TFF, kreditör olarak biz de istiyoruz, müşterimiz de istiyor” açıklamasında bulunmuştu.

Etiketler
Aydın Futbol Türkiye