Emin Çölaşan Erdoğan'ın sözlerini böyle ti'ye aldı: Recep Bey çok doğru söylüyor!

Sözcü yazarı usta gazeteci Emin Çölaşan, Erdoğan'ın dün Meclis'te yaptığı ekonomiye ilişkin açıklamalarını ti'ye aldı.

Emin Çölaşan Erdoğan'ın sözlerini böyle ti'ye aldı: Recep Bey çok doğru söylüyor!

Emin Çölaşan, bugünkü "İçimiz ferahladı!" başlıklı yazısında "Meğer biz bu işsizlik belasını başka türlü algılamışız ama korkulacak bir şey yokmuş!" dedi.

"İşsizlikten yakınanlar Recep Bey'in bu sözlerini dikkate almalı ve ağlaşmaya son vermelidir. Bunların çoğu bozguncudur." diyen Çölaşan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

Sevgili okurlarım, Sayın Recep Bey dün partisinin grup toplantısında konuştu ve siyasal yaşamında belki de ilk kez “İşsizlik” sorununa değinmek zorunda kaldı.

Doğrusunu isterseniz, bu konuşmayı dinlerken içim ferahladı, rahatladım, şöyle bir oh çektim! Meğer biz bu işsizlik belasını başka türlü algılamışız ama korkulacak bir şey yokmuş!

Sayıları şu anda 4 milyon 650 bin kişiye ulaşan her kesimden işsiz insanlarımız, onun bu sözlerinden sonra artık rahat olabilir!

Bakınız “Bilimsel” olarak neler dedi:

“İşsizlik oranımız yüzde 14 gibi yüksek bir seviyededir. Eskiden ülkemizde çalışma çağına gelen nüfusun bir kısmı iş aramadığı veya aile şirketlerinde çalıştığı için istihdam istatistiklerine girmiyordu.

Şimdi eğitim düzeyinin yükselmiş olmasının da etkisiyle, çalışma çağına gelen hemen her kadın ve erkek vatandaşımız iş arıyor.

İşsizlikte artışın sebebi bizim istihdam oluşturmadığımızdan değildir. Mesele iş gücüne katılım oranının eskisine göre fevkalade yükselmiş olmasıdır.

CHP'nin işsizlikten yakınıyor olmasını biz milletimize bırakıyoruz.”

★★★

Recep Bey çok doğru söylüyor!

Bunlar çoğaldı, bazıları eğitildi ve üniversite bitirdi, fakat adam olamadı.

İş bulma durumu nanay ama şimdi hepsi piyasaya çıkmış iş istiyor. Bence amaçları çığırtkanlık yapıp iktidarımızı yıpratmak.

Eskiden ne güzelmiş, bu gibilerin çoğu iş aramazmış, evinde oturup hamur yoğururmuş, şarkı söylermiş, aile şirketlerinde çalışırmış!

İşsizlikten yakınanlar Recep Bey'in bu sözlerini dikkate almalı ve ağlaşmaya son vermelidir. Bunların çoğu bozguncudur.

Üstelik bir de “Açız” deyip hak aramaya kalkışırlar, olacak şey değildir!

Bu yaptıkları ayıptır yahu, ayıptır.

Gözlerini Allah doyursun inşallah. Amin.

Etiketler
Emin Çölaşan