Amazon, 2020 yılında gıda marketleri açmaya hazırlanıyor

E-ticaret devi Amazon, kasiyersiz mağazalarından sonra şimdi de oldukça geleneksel ve normal kasalara sahip gıda marketleri açmaya hazırlanıyor. Şirketin söylediğine göre yeni marketler, diğerlerine göre oldukça ucuz olacak.

Amazon, 2020 yılında gıda marketleri açmaya hazırlanıyor

Amazon, gelecek yıl Los Angeles'ta bir semtte açılacak yeni bir market için çalışmaya başladı. Amazon’un internet sitesinde yayınlanan bir ilana göre mağaza, Woodland Hills’te açılacak. Amazon tarafından yürütülecek yeni market zinciri projesinin başlangıç yeri burası olacak.

Amazon'un gıda ürünleri satacak bir mağaza açmaya hazırlandığı haberi, ilk olarak CNET tarafından bildirildi. Bir Amazon sözcüsü, mağazanın CNBC'ye yaptığı açıklamada çalışmaların varlığını doğruladı ve “Amazon, 2020'de Woodland Hills’te bir market açıyor” ifadelerini kullandı.

Amazon, bugün yeni marketi için mağaza lideri ve yemek servisi çalışanı gibi bazı ilanlar yayınladı. Yeni mağazanın Amazon Go mağazalarında olduğu gibi otonom kasa teknolojisini kullanması beklenmiyor. Sözcü, bunun yerine marketin kasiyerlerin yer aldığı kasalara sahip olacağını söyledi.

Mağaza, bir alışveriş merkezinde bulunuyor ve Google Haritalar'a göre eski bir oyuncak mağazasının yerine açılıyor. Wall Street Journal, geçen ay Amazon'un Los Angeles bölgesinde Whole Foods markasından ayrı yeni bir market zinciri oluşturma planının bir parçası olarak bir düzineden fazla kira sözleşmesi imzaladığını bildirdi.

Amazon sözcüsü CNBC'ye yeni zincirin Whole Foods'tan farklı olacağını söyledi ancak mağazaların ne tür ürünler sunacağı veya gelecekteki mağaza konumları hakkında daha fazla bilgi vermedi. The Wall Street Journal'dan farklı bir kaynak, yeni market markasının Whole Foods'tan daha düşük fiyatlar sunacağını söyledi. Ekim ayında, bu yeni zincirdeki ilk mağazaların Los Angeles, Chicago ve Philadelphia'da açılacağı bildirildi.

Şirket, şu anda 10 Amazon Go mağazasına sahip ve Amazon, 4 yıldızlı mağazaların yanı sıra fiziksel Amazon Kitapları mağazalarını da kullanıma sundu.

(Webtecno)

Etiketler
Market Amazon