Dünyanın en değerli markaları belli oldu!

Her yıl olduğu gibi 2019 için de dünyanın en değerli markaları listesi paylaşıldı. Listede lider başta olmak üzere pek bir sürpriz bulunmuyor.

Dünyanın en değerli markaları belli oldu!

Interbrand’ın paylaştığı dünyanın en değerli markaları listesine göre 2019’da da dünyanın en değerli markası teknoloji devi Apple oldu.

Firma liderliği 234 milyar dolarlık marka değeriyle (Borsa değeri 1 trilyon dolar üstünde) elinde tutuyor.

İkinci sırada 167 milyar dolarlık Google, üçüncü sırada 125 milyar dolarlık Amazon, dördüncü sırada 108 milyar dolarlık Microsoft bulunuyor. Görebileceğiniz üzere son yıllarda olduğu gibi 2019’da da ilk dört sırayı teknoloji firmaları domine ediyor.

Listenin devamında 63 milyar dolarlık marka değeriyle Coca Cola karşımıza çıkarken, altıncı sırayı Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, yedinci sırayı ise Totoya alıyor. Toyota 56 milyar dolar ile otomobil firmalarının en üstünde bulunuyor. Daha sonra ise Mercedes-Benz, McDonalds, Disney, BMW, IBM, Intel ve Facebook gibi firmalar sıralanıyor.

Dünyanın en değerli markaları 2019 listesinde büyük bir sürpriz yok İlk 10 içerisinde marka değeri açısında kayıp yaşayan tek firma Coca Cola olurken, ilk 10’daki en büyük artış alışveriş devi Amazon’da yer alıyor. Canon’un 61, Nike’ın 16, Adobe’nin 39 ve Netflix’in ise 65. olduğu listenin tamamına direkt olarak buradan ulaşabilirsiniz.

(log.com.tr)