'Biz temsil kayyumu istedik, yönetim kayyumu atandı'

“Biz temsil kayyumu yani sadece genel kurulu toplamaya yönelik bir kayyum atanmalı diye talepte bulunduk. Mahkeme ‘yönetim kayyumu’ atadı ancak bunu yaparken taraflara sormadı. Kurum içerisinden bir isim atamadı, yanlış oldu”

'Biz temsil kayyumu istedik, yönetim kayyumu atandı'

Türk Hava Kurumu’nda (THK) karşılıklı suçlamaların ardından Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin eski bakan Cenap Aşçı ile Adnan Zengin ve Abdulah Kaya’yı kayyum olarak ataması ile ilgili tartışmalar sürüyor.

BirGün’den İsmail Arının haberine göre THK Denetleme Kurulu üyelerinin avukatı Mustafa Köroğlu, şunları söyledi: “Yönetim kurulu 12 kişidir. Başkan dışında sadece iki yönetim kurulu üyesi kalmıştı. Diğer üyeler istifa ettiler ve yedek üyeler de istifa ettiği için yönetim kuruluna yeni üyeler seçilemedi. Tüzüğe göre bu durumda genel kurula gidilmesi gerekiyor ve genel kurula gitme yetkisi ise THK Başkanı'nda ve denetleme kurulunda. Başkan genel kurula gitmek istemedi ve denetleme kurulunun genel kurula gitme çağrısının da hukuki yollarla önünü kesti.”

Yönetim kayyumu kararının hatalı olduğunu belirten Avukat Köroğlu, “Biz temsil kayyumu yani sadece genel kurulu toplamaya yönelik bir kayyum atanmalı diye talepte bulunduk. Mahkeme ‘yönetim kayyumu’ atadı ancak bunu yaparken taraflara sormadı. Kurum içerisinden bir isim atamadı, yanlış oldu” dedi.

Öte yandan isminin açıklanmasını istemeyen bir kurum yetkilisi THK’nin 480 milyon dolar borcu olduğunu ve sadece İstanbul’daki otel satıldığında bile borcun kapatılabileceğini iddia etti.

Etiketler
Mahkeme