Dolarda son durum!

Dolar/TL saat 07.05 itibarıyla 5.7043/5.7080’den işlem görüyor.

Dolarda son durum!

Suudi Arabistan'ın petrol üretiminin saldırı sonrası ilk öngörülenden daha kısa sürede eski haline geleceği haberi sonrası petrol fiyatları %5'in üzerinde gerilerken dolar/TL'de bu sabah güne 5.71 seviyesinin hemen altında başladı.

Suudi Arabistan’ın petrol tesislerine Cumartesi günü yapılan saldırının ardından bölgede askeri bir hareketliliğe ilişkin endişeler hem Türkiye ve hem de küresel piyasaları baskılamış TL de Türkiye’nin petrol ithalatçısı olması nedeniyle önceki gün benzer para birimlerinden negatif ayrışmıştı.

Dolar/TL saat 07.05 itibarıyla 5.7043/5.7080’den işlem görüyor, kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Küresel düşük faiz beklentilerinin kuvvetlenmesi ve ticaret savaşlarına ilişkin iyimser beklentilerle geçen hafta 5.65’li seviyelere kadar gerileyen dolar/TL, TCMB’nin faiz indirimine gittiği hafta en son 5.69 seviyesinden işlem görmüştü.

Bankacı bölgedeki gerilimin piyasalarda izlenmeye devam ettiğine, ABD-İran gerilimin küresel piyasalardaki negatif etkisinin ise izlenmeye devam edileceğine dikkat çekti.

Piyasalarda Ortadoğu geriliminin haricinde Fed’den beklenen faiz indirimi ve Perşembe günü yapılacak olan ABD-Çin ticaret müzakerelerinin bir sonraki turunu da yakından izliyorlar