TÜRSAB'dan Türk Hava Yolları'na kampanya tepkisi

TÜRSAB, Türk Hava Yolları'na "sonbahar promosyonu" adlı kampanyada acenteler kampanya dışı bırakıldığı için tepki gösterdi.

TÜRSAB'dan Türk Hava Yolları'na kampanya tepkisi

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB), Türk Hava Yolları'nın (THY) düzenlediği "sonbahar promosyonu" adlı kampanyada seyahat acentelerini devre dışı bıraktığını belirterek, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

TÜRSAB'dan Cuma günü yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu uygulamalarla hayata geçirilen indirimlerde seyahat acentelerinin kapsam dışında tutulması, tüketici nezdinde üyelerimizin 'pahalı bilet satan' kurumlar olarak algılanmasına neden olmakta ve alın teriyle çalışan seyahat acentelerinin itibarını zedelemektedir. Sadece mobil ve online üzerinden yapılan rezervasyonlarda geçerli indirimler, Anadolu'nun her köşesinde hizmet veren seyahat acentelerimizin müşterilerine bu indirimleri yansıtmasına mani olmakta, tüketici açık bir şekilde mağdur edilmektedir. Haksız rekabetin en acımasız örneği olan bu uygulamalar, THY ile seyahat acentelerinin yıllara dayanan iş ortaklığını sarsmakta ve ortaklık anlayışının en temel değerlerine büyük zarar vermektedir."

"Hepimiz aynı ekmeği bölüşüyoruz. Aynı masada oturup, sorunlarımızı çözme zamanının çoktan geldiğine inanıyoruz. Yurdumuzun dört bir yanında evlerine ekmek götürmek için gecesini gündüzüne katan seyahat acentelerimizin ellerinden bu ekmeklerinin alınmasına göz yummayacağız. THY, derhal yapılan yanlıştan dönmeli ve milli havayolu olarak, milli dağıtım ağı olan seyahat acentelerini rakip değil, iş ortağı olarak görmelidir. Milli havayolumuzun bundan sonraki süreçte ülke turizmi ve ekonomisinin gelişimi için ortak çıkarlar doğrultusunda seyahat acenteleri ile birlikte hareket etmesi en büyük temennimizdir. THY yönetiminin bu vahim yanlıştan derhal döneceğine inanıyoruz."

TÜRSAB'dan Türk Hava Yolları'na kampanya tepkisi - Resim : 1

TÜRSAB'ın THY'ye tepkisi #THYUyanAynıTakımdayız etiketi ile Türkiye'de Twitter'ın en çok konuşulanlar listesinin ikinci sırasında yer alıyor.