Kurban Bayramı ekonomik kriz gölgesinde!

Kurbanlık satıcıları hayvanlarını elden çıkaramadıklarını ifade ederken yem fiyatlarının iki kat arttığını belirtti.

Kurban Bayramı ekonomik kriz gölgesinde!

Ekonomik kriz, kurban satıcılarını da vurdu.

Hayvanlarını geçen yılın fiyatları ile elden çıkaramadıklarını belirten satıcılar, nakliye, yem fiyatları ve kiralardan şikâyet etti.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Ozan Çepni'nin haberine göre; kâr etmeden satış yapmaya çalıştıklarını anlatan satıcılar, “Geçen seneden daha kötüyüz. Yem fiyatları iki kat arttı. Halkta para yok, ne gelen var ne giden. İthal getirilen malların ardından en sonunda hayvancılığı bitirdiler” dedi.

50 lirayken 100 lira...

Başkentte Mühye Hayvan Pazarı bayram arifesinde boş kaldı. Türkiye’nin dört bir yanından aylardır besledikleri hayvanları Ankara’ya getiren satıcılar, alana adımımızı atmamızın ardından koşullarına isyan etmeye başladı. Satıcılar geçen yıl 50 liraya aldıkları yemin torba fiyatının bu yıl 100 liraya çıktığını aktardı.

Yem fiyatlarına geliş nakliye fiyatları da eklenince hayvancılar bekledikleri gelirin çok altında kaldı.

Arife günü olmasına karşın pazardaki boşluğu sorduğumuz hayvancılar, “İnsanların gelirleri kurban kesmeye de yetmez oldu” diye isyan etti. En çok pazarlığı emeklilerin yaptığını belirten satıcılar, “Onları da anlıyoruz ama elden bir şey gelmiyor” diye konuştu.

Maliyetleri artıran bir diğer unsur ise pazardaki kiralar. Geçen yıl ile aynı kira bedeli olsa da 20 gün için 3 bin 500 TL kira verdiklerini belirten satıcılar, kiraları hayvan fiyatlarına yansıtamadıklarını anlattı.

Etiketler
Kurban Bayramı 2019 Kurban Bayramı Ekonomik kriz