Huawei'den Brezilya’ya 800 milyon dolarlık yatırım

ABD’nin lisansını iptal kararı almasına karşın Huawei dünyanın farklı bölgelerine yatırım yapmaya devam ediyor.

Huawei'den Brezilya’ya 800 milyon dolarlık yatırım

ABD’nin lisansını iptal kararı almasına karşın Huawei dünyanın farklı bölgelerine yatırım yapmaya devam ediyor. Şirket, Brezilya’nın Sao Paulo kentine ikinci fabrikasını kurma kararı aldı. Fabrikanın 800 milyon dolara mal olması bekleniyor…

ABD’nin ticaret savaşlarının merkezine koyduğu Çinli Huawei, dünya çapındaki yatırımlarına devam ediyor. Kısa bir süre önce yeni 5G özellikli telefonunun yanı sıra yeni işletim sistemini tanıtan, birçok ülkenin metro iletişim alt yapısını yenileme ihalesini kazanan Huawei, Brezilya’ya yeni bir fabrika kurma hazırlıklarına başladı.

Brezilya’nın Sao Paulo Valisi, Huawei Technologies Co Ltd'in önümüzdeki üç yıl içinde 800 milyon dolarlık bir yatırım ile bir tesis kurmayı planladığını açıkladı. Vali Joao Doria, 9 Ağustos Cuma günü Huawei yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında Huawei’nin Brezilya’nın 2020 için planlanan ilk 5G ihalesine yetişmek için fabrikanın kuruluşuna hız verildiğini söyledi.

Huawei’nin şu anda Sao Paulo’da 2 bin kişinin çalıştığı bir fabrikası bulunuyor. Şirket ikinci fabrikası için yerel yöneticilerinin yer göstermesinin ardından 800 milyon dolarlık yatırımına başlayacak. Fabrikada yalnızca 5G teknolojisine dönük üretip yapılıp yapılmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Etiketler
Huawei Brezilya