Cep telefonu satışına kritik düzenleme!

Operatörlerden taksitle alınan telefonların ikinci el satışlarına yeni kısıtlama getirildi. Meclisten geçen torba yasa ile ikinci el telefon satışları yeniden düzenlendi.

Cep telefonu satışına kritik düzenleme!

Ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasanın meclisten geçmesiyle ikinci el telefon satışları için yeni kısıtlamalar getirildi.

Düzenlemeyle beraber operatör tarafında borcu bulunan telefonlar, borç bitene kadar sadece kayıtlı abone tarafından kullanılabilecek. Peki, bu ne anlama geliyor ve neden böyle bir önlem alındı?

Operatörlerden 12 veya 24 ay taksitle alınan yüksek fiyatlı cep telefonları, satın alan kişinin nakit ihtiyacını karşılamak için, jelatinleri bile açılmadan piyasa fiyatı altına internet üzerinden satılıyor.

Böylece bazı kullanıcılar operatör üzerindeki kredilerini telefonları taksitle alıp, satarak nakite dönüştürüyor.

İşte bu dönem artık sona erdi. Artık operatör üzerinden taksitle aldığınız cep telefonları sadece kayıtlı abone numarası eşleştiğinde çalışacak.

Operatör üzerinde borç bilgisi bulunan cihazların ikinci el üzerinden satışı yapılamayacak. Eğer telefonu satmak istiyorsanız önce borcunu tamamen temizlemeniz gerekecek.

Kaynak: Technopat

Etiketler
Cep Telefonu Telefon İkinci El