Çin’de yabancı çalışan sayısı 1 milyona yaklaştı

Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı yetkilisi Zhao Huijun, geçen yıl 330 bin yabancıya ülkede çalışma izni verdiklerini belirtti.

Çin’de yabancı çalışan sayısı 1 milyona yaklaştı

Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı yetkilisi Zhao Huijun, geçen yıl 330 bin yabancıya ülkede çalışma izni verdiklerini belirterek “Hâlihazırda Çin’de 950 binden fazla yabancı çalışıyor” dedi. Öte yandan OECD ülkelerinde çalışan Çinli doktora öğrencisi sayısı 200 bini aştı…

“Dünyada Çin: Göç ve Temasların 70 yılı” temasını taşıyan 3. Küresel Yetenek Akışı ve Uluslararası Göç Semineri’nde konuşan Zhao Huijun, “Yetenekli kişiler, teknolojik inovasyonun başlangıç noktasını oluşturuyor. Bilim ve teknoloji alanında gerçekleştirilen temas ve iş birliğindeki en önemli nokta, personel değişimi ve karşılıklı tecrübelerden faydalanmak. Geçtiğimiz yıl, idaremiz 330 bin yabancıya ülkede çalışma izni verdi. Hâlihazırda Çin'de 950 binden fazla yabancı çalışıyor” şeklinde konuştu.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Uluslararası Göçmenlik Müdür Yardımcısı Thomas Liebig de Çin’in en önemli yetenekli personel ithalatçısı ve ihracatçısı ülkelerden biri olduğunu belirterek “Şu an 200 binden fazla Çinli doktora öğrencisinin OECD’ye üye ülkelerde çalışıyor” dedi.

ÜLKEYE GİRİŞ YAPAN YABANCI SAYISI YÜZDE 4.6 ORANINDA ARTTI

Öte yandan Çin Ulusal Göç İdaresi’nin verilerine göre, 2018 yılında Çin’e giriş yapan yabancıların sayısı önceki yıla göre yüzde 4,6 artarak 30 milyona ulaştı. Çin Yetenek Araştırma Derneği Başkanı He Xian, seminerde yaptığı konuşmada, Çin'in küreselleşme sürecine daha açık bir tutumla yaklaştığına işaret ederek “Çin'in kuruluşundan bu yana geçen 70 yıl içinde çok sayıda Çinli, yurt dışından dönerek ülkesinde çalışmayı veya iş kurmayı tercih etti. Aynı zamanda, çok sayıda uluslararası yetenek de Çin'de iş kurmayı seçti. Bu, dünya genelindeki yetenek akışının ve Çin’de uygulanan açık yetenek politikasının neticeleri. 4. Sanayi Devrimi ile beraber dünya genelindeki yetenek hareketliliği de küreselleşme sürecinin önemli bir özelliği ve eğilimi hâline geldi” şeklinde konuştu.

Etiketler
Kilis Teknoloji