2019 Temmuz kredi faiz oranları

Temmuz 2019 döneminde kredi faiz oranları nasıl olacak?

2019 Temmuz kredi faiz oranları

Kredi faiz oranları, Dolar, Euro kur seviyesine ya da merkez bankası faiz oranlarına göre belirlenmektedir. Merkez bankasının belirlediği alt ve üst sınır kapsamında, bankalar çeşitli kredi türlerine göre farklı faiz oranları belirlemektedir. Böylece aylık gelirinize, seçtiğiniz vade ve kredi türüne göre farklı bir ödeme planı ve kredi faiz oranı ile karşılaşırsınız. Peki Temmuz 2019 döneminde kredi faiz oranları nasıl olacak?

Haziran ayı içerisinde yaşanan seçim süreci, doların dalgalanması ihtiyaç kredisi faiz oranları için olumlu bir etki yaratmamış olsa da 25 Haziran 2019 günü 5 banka birden kredi faiz oranları için indirim kararını açıkladı. Bu etkinin rekabet ve ABD Merkez Bankasının faiz indirim kararı ile daha da güçlenmesi bekleniyor. Bu nedenle hem mevduat hem de kredi faiz oranlarında bir düşüş yaşanabilir.

İhtiyaç Kredisi Faiz Oranlarını Düşüren Bankalar Hangileri

25 Haziran 2019 tarihinde, ICBC Bank, ING, Finansbank ve Denizbank ihtiyaç kredisi faiz oranlarını düşürdü. Bunlardan ICBC Bankası, 1,83’ten 1,76’ya, ING ise 1,94 düzeyinden 1,76 düzeyine çekmiştir. Finansbank, 1,79’dan 1,74’e ve Denizbank ise 2,50’den 2,40 düzeyine çekmiştir.

Konut Kredisi Faiz Oranı İndiren Bankalar

Aynı şekilde 26 Haziran 2019 günü pek çok banka konut kredisi faiz oranlarını düşürmüştür. Bu düşüşün söylendiği gibi Temmuz 2019’da da sürmesi bekleniyor. Konut Kredisi faiz oranlarında 100.000 TL’ye kadar en düşük faiz oranı 1,55 iken en yükseği ise 1,59 civarında. Eğer 250.000 TL Konut kredisi çekerseniz, aylık 4,600 TL taksit ödemek durumunda kalıyorsunuz ve toplam geri ödeme tutarı ise 561,500 TL olmaktadır.

Ziraat Bankası, konut kredisi için 100.000 TL’de 1,55 oranını, 500.000 TL’ye kadar ise 1,65 oranını kullanmaktadır. Halkbank ise 500.000 TL için 1,65 oranını kullanmaktadır. ICBC Bankası %2,4 oranını kullanmaktadır. ICBC Bankası konut kredisi faiz oranı 1,59 seviyesindedir. İş Bankası, 1,72 oranını uygularken tabela konut kredisi için ise %2,2 düzeyini uyguluyor.

Kredi Faiz Oranları Neye Göre Belirlenir

Belirttiğimiz gibi kredi faiz oranları tamamen Merkez Bankasının kararları çerçevesinde belirlenmektedir. Peki merkez bankası neye göre kredi faiz oranlarını değiştirmektedir? Merkez bankasının faiz belirleme kritlerlerini aşağıda sizin için listeledik.

1- Toplam kredi talebi ve arzı

2- İş gücü, birim maliyeti ve ücretler

3- Maliye politikalarının tutarlılığı ve başarısı

4- Kamu fiyatlandırması

5- Döviz kuru ve döviz kuruna bağlı olarak ödeme dengesi

6- Uluslararası ekonomik durum

7- Enflasyon oranı

Eğer ekonomideki veriler kötü ise kredi faiz oranları bankaların batmaması ve ödeme dengesini sürdürmesi için artmaktadır. Eğer iyi ise aksi yönde, düşmektedir.

İhtiyaç Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır

İhtiyaç Kredisi başvurusu yapmak için 18 yaşını doldurmuş olmalısınız. Ayrıca, son 3 aydır aynı iş yerinde çalışıyor olmalısınız. Bunu belgeli bir şekilde bankaya sunmalı ve SGK Döküm belgelerinizi de bankaya vermelisiniz. Bunun dışında pek çok bankanın istediği ve ihtiyaç kredisi için dosya masrafı oluşturan belgeler de vardır. Bunlardan birisi hayat sigortası diğeri ise dosya masrafıdır. Hayat sigortası, başınıza bir şey gelmesi durumunda, kredi borcunuzu ödeyememeniz halinde gereklidir.

Ne Kadar Kredi Çekebilirsiniz?

Kredi limitiniz, kredi notunuza ve gelir düzeyinize, çekeceğiniz kredinin vadesine, türüne göre belirlenmektedir. Eğer gelir düzeyiniz yüksek ise ihtiyaç kredisi için en fazla 60 ay, konut kredisi için ise 120 ay vadeli kredi çekebilirsiniz. Vade oranı arttıkça faiz oranı da artmaktadır. Banka her ay kaç lira taksit ödeyeceğinizi ise bu sayede hesaplamakta ve güvenilirlik düzeyinize yani kredi notunuza göre size kredi vermektedir.

Kredi Erken Kapatma, Ara Ödeme Nedir

Kredinin erken kapanması, kredi borcunun belirlenen vadeden önce ödenmesi demektir. Böyle bir durumda ise vade kısaldığı için faiz oranı da azalacak ve toplam ödeme tutarınız da düşecektir. Kalan kredi faiz ödemeleri diğer bir deyiş ile yapılmamaktadır.

Kredi Vergisi Nasıl Hesaplanır

Yaptığınız her kredi ödemesinden bazı vergiler kesilmektedir. %5 Banka sigorta muamele vergisi yani BSMV bunlardan birisidir. %15 Kaynak kullanımı destekleme Fonu altında da alınan bir vergi ile toplam %20 oranında vergi toplanmaktadır. Diğer yandan bilinmeli ki bu ödemelerden Konut Kredisi muaftır.

Taksitli Nakit Avans Kredisi Nedir?

Eğer uzun süreli ödeme planına bağlı kalmayacaksanız, taksitli nakit avans sizin için uygun bir seçenektir. Taksitli nakit avans ihtiyaç ya da konut kredisi aksine bir belge gerektirmemektedir. Aynı zamanda faiz oranları daha düşüktür. Bunun bir nedeni ise ödeme vadelerinin daha kısa olmasıdır ancak çekilebilecek kredi miktarı da daha azdır. Bu nedenle taksitli nakit avans çekimini, kredi kartı aracılığı ile de eğer yüksek nakit ihtiyacınız yoksa gerçekleştirebilirsiniz. Bilmeniz gereken bir diğer nokta ise nakit avans başvurusu için herhangi bir belge ihtiyacının olmamasıdır.

İhtiyaç kredisi hesaplama ya da Nakit Avans Hesaplama işlemi ve Kredi Faiz Oranları için ülkemizde takip edebileceğiniz çeşitli Kredi Danışmanlık Hizmeti veren firmalar yer almaktadır. Hangikredi.com, Hesapkurdu.com veya Enuygun.com bunlardan bazılarıdır. Dilerseniz, makale içerisindeki bağlantıları kullanarak hesaplama araçlarını kullanabilirsiniz.

SPONSORLU İÇERİK

Etiketler
Faiz Kredi Temmuz