Erdoğan duyurmuştu: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun detayları belli oldu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam sosyal medya hesabından duyurduğu Öğretmen Meslek Kanunu'na ilişkin ayrıntıları AKP'li Mahir Ünal açıkladı.

Erdoğan duyurmuştu: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun detayları belli oldu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam sosyal medya hesabından Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin hazırlıkların tamamlandığını ve TBMM'ye sunulacağını duyurmuştu.

AYRINTILAR BELLİ OLDU, YARIN MECLİS'E SUNULACAK

Söz konusu kanunun detaylarını AKP'li Mahir Ünal açıkladı.

Teklifin 12 maddeden oluştuğunu duyura Ünal, kanun teklifinin yarın TBMM'ye sunulacağını, ''Yürürlük tarihi 2023 olarak düzenlendi. Cumhurbaşkanımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde müjdesini verdiği Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin teklifimizi yarın sabah Meclis Başkanlığı'na sunacağız'' ifadeleri ile duyurdu.

''ÖĞRETMENLİK KARİYER HALİNE GELECEK, 10 YILI TAMAMLAYANLAR BİN LİRA FAZLA ALACAK''

Kanun ile birlikte öğretmenliği 'kariyer' haline getireceklerini söyleyen Ünal, meslekte 10 yılını tamamlayanların uzman olarak 1000 lira fazla maaş alacağını ifade etti.

BAŞÖĞRETMENLERE 2 BİN LİRA FAZLA MAAŞ

Ünal ayrıca başöğretmen unvanı alacak öğretmenlerin maaşlarının iki bin lira artacağını duyurdu.

AKP'li Ünal, ''Bu kanunla öğretmenlik mesleğini kariyer haline getiriyoruz. Meslekte 10 yılını tamamlayanlar uzman olacak ve 1000 TL maaşları artacak. Başöğretmen unvanı alanların maaşları 2 bin TL olarak artacak'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Mahir Ünal Muş Öğretmen