Meslek liseleri fabrika mı? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den üretim açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki eğitimdeki dönüşümün üretime yansıdığını belirttiği açıklamasında elde edilen gelirin de arttığını duyurdu.

Meslek liseleri fabrika mı? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den üretim açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), meslek lisesi öğrencilerinin ürettiklerinden elde edilen kârla övündü.

Birgün'de yer alan habere göre; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaptığı yazılı açıklamada mesleki eğitimdeki dönüşümün üretime de doğrudan yansıdığını söyledi.

ÜRETİM ARTTI DİYE ÖVÜNDÜ

2020 yılında meslek liselerinde üretimden elde edilen gelirin son 2 yılda yüzde 100 arttığını anımsatan Özer, bu yılın ilk 9 ayında meslek liselerindeki üretimden elde edilen gelirin 418 milyon 591 bin liraya ulaştığını açıkladı. Böylece geçen yılın aynı dönemine göre gelir yüzde 50 arttı.

Özer, 2021 yılının ilk 9 ayında üretimden en fazla gelir sağlayan ilk 3 kentin geçen ay olduğu gibi yine İstanbul, Ankara ve İzmir olduğunu belirtti. Bu dönemde mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının üretimlerinden İstanbul’da 53 milyon 686 bin, Ankara’da 40 milyon 720 bin ve İzmir’de 22 milyon 353 bin liralık gelir elde edildi.

Okullar bazında yapılan üretim sıralamasında, 10 milyon 889 bin lira üretimle İstanbul Büyükçekmece Kumburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Gaziantep Şahinbey Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9 milyon 479 bin liralık üretimle ikinci, Şanlıurfa Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 8 milyon 309 bin liralık üretimle üçüncü oldu.

Etiketler
Lise Mahmut Özer Milli Eğitim Bakanlığı