Dünya Kalp Günü'nde Kızılay'da kardiyovasküler risk bilgilendirmesi

29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kardiyovasküler Akademi Derneği iş birliğiyle “kalp hızı-ritim takibi, kan basıncı ölçümü, oksijen saturasyon ölçümü, kilo boy indeksi ölçümü” yapıldı.

Dünya Kalp Günü'nde Kızılay'da kardiyovasküler risk bilgilendirmesi

29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kardiyovasküler Akademi Derneği iş birliğiyle “kalp hızı-ritim takibi, kan basıncı ölçümü, oksijen saturasyon ölçümü, kilo boy indeksi ölçümü” 29 Eylül’de Kızılay Metro Çıkışı Sağlık Kabininde başladı.

3 Ekim’e kadar, 10.00 ila 16.00 saatleri arasında sürecek olan etkinlikte, Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenleri ve öğrencileri Ankaralılara hipertansiyon ve obeziteye yönelik bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti de verecek.

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Şebnem Gülen, 29 Eylül Dünya Kalp Günü dolayısıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kardiyovasküler Akademi Derneği ile ortaklaşa düzenlenen etkinliğin amacının halkı bilgilendirmek olduğunu vurguladı. Etkinliğe Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğrencilerinin gönüllü olarak katılım sağladığının altını çizen Prof.Dr. Gülen, şöyle konuştu: “Bilgi almak isteyen halkımıza; kan basıncı değerleri, vücut ağırlığı, beden kitle indeksi, bel-kalça oranları, kardiyovasküler risk durumları ve kalp sağlığıyla ilgili yapmaları gerekenler hakkında bilgiler verilecek. Hazırlanan bilgilendirme broşürleri takdim edilecek. Bu sayede, bir üniversitenin ve tıp fakültesinin misyonu olan halk sağlığı adına da sahada yaptığımız çalışmalardan birini gerçekleştirmiş olacağız.”

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Berkay Ekici, beş gün boyunca hipertansiyon ve obezite konusunda halkı bilinçlendirme çalışması yapılacağını ifade etti.

Doç.Dr. Ekici, hipertansiyonun ve obezitenin ileride oluşabilecek kardiyovasküler hastalıklar için önemli birer risk faktörü olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti: “Burada bulunan sağlık çadırında, halkımızın tansiyon ölçümlerini ve nabız takiplerini yapacağız. Vücut kitle indekslerine göre, kendilerine şu anki risk durumları hakkında bilgilendirmede bulunacağız.”

Etiketler
Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi Kızılay Üniversite