Kocaeli Üniversitesi, Eğitim-Sen Baştemsilcisi Doç. Dr. Aslı Kayhan'ın görevine son verdi

Kocaeli Üniversitesi tarafından görevine son verilen Doç. Dr. Aslı Kayhan fakültedeki odasını kendisine destek veren arkadaşları, sendika yöneticileri ve öğrencileriyle birlikte boşalttı.

Kocaeli Üniversitesi, Eğitim-Sen Baştemsilcisi Doç. Dr. Aslı Kayhan'ın görevine son verdi

Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde eğitim veren Eğitim-Sen Kocaeli Üniversitesi Baştemsilcisi Doç. Dr. Aslı Kayhan'ın görevine son verildi.

Kayhan, ihraç kararının ardından bugün fakültedeki odasını kendisine destek veren arkadaşları, sendika yöneticileri ve öğrencileriyle birlikte boşalttı.

Kayhan’a Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş, Eğitim Sen Şube Temsilcisi Ömer Faruk Özdemir, Barış İçin Akademisyenler bildirisini imzaladığı gerekçeyle Kocaeli Üniversitesi’nden ihraç edilen Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu ve çok sayıda öğrenci destek verdi. Kayhan odasından alkış ve sloganlarla çıktı.

'ORTAK MÜCADELENİN PARÇASIYIZ'

Fen Edebiyat Fakültesi önünde açıklama yapan Kayhan, “Burada olduğunuz için kendimi çok güçlü hissediyorum. 2016’dan beri ülkenin birçok üniversitesinden 'Bu Suça Ortak Olmayacağız' diyen hukuksuz şekilde ihraç edilen arkadaşlarımızın yanındaydım. Ortak mücadelenin parçasıyız. Türkiye’nin aydınlık yüzü Eğitim-Sen başta olmak üzere bu mücadeleyi sürdürüyorduk her alanda. Bu mücadele devam ediyor, kişisel bir mücadele değil sadece öfkeliyim. Bu benim mesleğim ben akademisyenim” diye konuştu.

'GERİ GELECEĞİZ'

"Geri geleceğiz" vurgusu yapan Kayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Mahkemede karşı karşıya geleceklerini belirten Kayhan, “Eğitim verdiğim gibi akademik araştırmalar yapmakla yükümlüyüm. Kamu kurumu olan devlet üniversitelerinde olmayı, gerçek sahiplerine borçluyuz. Onun için geri döneceğiz. Bu hakkımızı burada kazanacağız. Hiç sevinmesinler. Rahata etmesinler. Bu süreç sadece rektörlük imzasıyla değil tüm birimlerin imzasından geçmiş bir karar. Mahkemelerde adil yargılanma koşulları altında hepsiyle karşı karşıya geleceğiz."

Etiketler
Kocaeli Eğitim-Sen Öğrenci Sendika