YTÜ öğrencileri Millet Bahçesi'ne karşı bir araya geldi

Kampüslerinde yapılmak istenen Millet Bahçesi’ne karşı bir araya gelen Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, “Gelin hep birlikte kampüsümüze sahip çıkalım” çağrısı yaptı.

YTÜ öğrencileri Millet Bahçesi'ne karşı bir araya geldi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri kampüslerinde yapılan Millet Bahçesi’ne karşı okulun Davutpaşa Kampüs’ünde bir araya gelerek yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşün ardından öğrenciler basın açıklaması ve forum gerçekleştirdi. “Yıldız’da millet bahçesi istemiyoruz” pankartı ile yürüyüşlerini gerçekleştiren öğrenciler sık sık, “Direne direne kazanacağız” ve “Millet bahçesi istemiyoruz” sloganları attı.

ÜNİVERSİTE BİLEŞENLERİ KARŞI ÇIKIYOR

Öğrenciler yaptıkları açıklamayla 2019 yılı başlarında üniversitenin Davutpaşa Kampüsü’nde, kampüsün büyük bir bölümünü kaplayan bu projenin üniversite bileşenlerinin büyük bir bölümünün karşı çıkmasına rağmen başlatıldığını belirtti.

Değişen üniversite yönetiminin ise projenin Millet Bahçesi olarak kullanılmayacağını, alanın öğrencilerin kullanımında olacağını söylediğini hatırlatan öğrenciler, ancak 5 Haziran günü açıklanan 10 adet millet bahçesinin arasında “İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Millet Bahçesi” adının da geçtiğini belirtti.

''GÜÇ ALIYORUZ''

Üniversite bileşenlerinin fikirleri hiçe sayılarak yapılan bu projeyi istemediklerini belirten öğrenciler, “Bu karar üniversitemizin demokratik yapısına zarar vermektedir.

Bu sebeple üniversite içerisinde alınacak her türlü kararda söz sahibi olmak istiyoruz. Saldırılarının bir sonu olmadığını bildiğimiz gibi buna dur diyecek olanın biz öğrenciler olduğunu biliyor ve birbirimizden güç alıyoruz” dedi.

''BİRLİKTE KAMPÜSÜMÜZE SAHİP ÇIKALIM''

Yıldız Teknik Üniversitesi yönetiminin derhal resmi bir açıklamayla bölgenin Millet Bahçesi olmadığını ve yapılan alanın yalnızca kampüsün bir parçası olduğunu açıklamasını talep ettiklerini belirten öğrenciler, Yıldız Teknik Üniversitesi bileşenlerine, “Gelin hep birlikte kampüsümüze sahip çıkalım” diyerek çağrıda bulundu.

Etiketler
Ağrı Öğrenci Üniversite