Stajyer öğrencilerin iş güvenliği tehdit altında: Bir öğreticiye 40 öğrenci!

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 135’inci maddesinde değişiklik yaptı.

Stajyer öğrencilerin iş güvenliği tehdit altında: Bir öğreticiye 40 öğrenci!

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 135’inci maddesinde değişiklik yaptı. Resmî Gazete’de yayımlanan değişiklikle işletmelerde en fazla 12 kişiden oluşan öğrenci grubu için en az bir eğitici personel veya usta öğretici görevlendirilmesine yönelik düzenlemedeki öğrenci sayısı 40’a yükseltildi.

İşletmelerde ‘beceri eğitimi’ gören öğrencilerin iş güvenliği ise akıllarda soru işareti oluşturdu.

Yapılan değişiklik öğrencilerle ilgilenecek olan eğiticinin de iş gücünün artmasına yol açacak.

BirGün'e konuşan Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, öğrenci sayısının yaklaşık 3 kat artırılmasına tepki gösterdi.

Sarı, “Staj imkânlarının genişlemesi itibarıyla öğrenci açısından iyi bir karar gibi görünse de beraberinde çeşitli olumsuzluklar getirebilir. Bunların başında iş güvenliği geliyor” diye konuştu.

OLUMSUZ SONUÇLAR DOĞURACAK

Değişikliğin pek çok noktadan eksik ve yetersiz olduğunun altını çizen Sarı sözlerini şöyle noktaladı: “İşyerindeki bir eğiticinin 40 öğrenciyle ayrı ayrı uğraşması onun iş yükü açısından olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Bu değişiklik tek başına yeterli değil ve pek çok eksik noktası var. MEB, bu değişikliğin ardından öğretmenlerin ek ders ücretlerinde de bir düzenlemeye gitmeli, bunun için ayrı bir genelge çıkarmalıdır.”

Etiketler
Öğrenci Tehdit Milli Eğitim Bakanlığı