Diyanet'in etkinliğini MEB duyurdu

Bolu'da İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’ nedeniyle düzenlenecek olan yarışmanın ilgili yazısını İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla okullara gönderdi.

Diyanet'in etkinliğini MEB duyurdu

Bolu Valiliği İl Müftülüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü nedeniyle düzenlenen yarışma için kentte bulunan okullara İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla davet yazısı gönderildi.

Birgün'ün aktardığına göre; Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise ‘18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’ nedeniyle yapılacak olan yarışmanın yürütme çalışmalarında Din Öğretimi Hizmetleri’ni görevlendirdi.

Son olarak Bolu Valiliği İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca ‘12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’ nedeniyle düzenlenecek olan ‘On Kıta Bir Vatan, İlelebet İstiklal’ temalı kompozisyon ve resim yarışmasının ilgili yazısını İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla okullara gönderdi.

Milli bayramlar ve anmalar için gerçekleşecek etkinliklerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması gerekirken Diyanet İşleri Başkanlığı talimatları doğrultusunda yapılması dikkat çekti. Yazıda şunlar dendi: “Diyanet İşleri Başkanlığı’nca geleceğimizin teminatı genç nesillerin İstiklal Marşı'nı daha iyi anlamaları, gençlerimiz arasında bir farkındalık oluşturulması, gençlik çalışmalarına ivme kazandırılması amacıyla ‘On Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal’ temalı lise öğrencileri arasında kompozisyon, ortaokul öğrencileri arasında resim yarışmasının düzenlenmesi hakkındaki ilgi yazı ve eki uygulama esasları ilişikte gönderilmiştir. Uygulama esasları doğrultusunda öğrencilere duyurulması hakkında gereğini rica ederim.”

Öte yandan ‘18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’ nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Çanakkale Şehitleri’ne Mektup Yazma’ konulu yarışmanın yürütme işlemlerinde Din Öğretim Hizmetleri görevlendirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü gönderilen yazıda "18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü" kapsamında; ‘Çanakkale Şehitleri’ne Mektup Yazma’ konulu yarışma için her okulun en az bir eserle katılma zorunluluğu belirtildi. n Haber Merkezi

Etiketler
MEB Bolu Diyanet İşleri Başkanlığı Okul