MEB öğrencilere kulağını tıkadı: 'Tek değerlendirme ölçütünüz sınav yapmak mı?'

MEB, salgın tehdidini artıracağı ve eşitsizliği derinleştireceği gerekçesiyle karşı çıkılan yüz yüze sınav kararından geri adım atmıyor. Öğrenciler, “Tek değerlendirme ölçütünüz sınav yapmak mı?” diye sordu.

MEB öğrencilere kulağını tıkadı: 'Tek değerlendirme ölçütünüz sınav yapmak mı?'

Milli Eğitim Bakanlığı, salgın koşullarında yüz yüze sınav ısrarından geri adım atmıyor. Öğrenciler sınavların iptal olması için kampanya başlatırken MEB bu çağrıya kulaklarını tıkıyor.

Okullardaki Covid-19 tedbirlerine ilişkin şeffaf bilgi paylaşımında bulunmadığı gerekçesiyle eleştirilen MEB’in yüz yüze sınav kararından geri adım atmayacağı öğrenildi.

1 Mart’ta ilkokullar ile 8 ve 12’nci sınıflar için başlaması planlanan yüz yüze eğitim sürecinde lise kademesindeki diğer sınıfların da sınav için okula gideceği bildirildi. Çok sayıda okul, günde iki sınav yaparak sınavların martın ilk haftasında tamamlanması için takvimler hazırladı.

ERTELEME YÜKÜ ARTIRIRMIŞ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise sosyal medya hesabından öğrencilere seslenerek, “Sınavlarınızda bugün yapılacak bir erteleme, yakın zamanda çalışma yükünüzü daha fazla artıracaktır. Gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışmak bu yüzden çok kritik” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin yanı sıra velilerin büyük bölümü de yüz yüze sınav istemediğini belirterek öğrencilere destek oldu. Uzaktan eğitim sürecinde imkansızlıklar nedeniyle ders takibi yapamayan çocuk sayısının oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken eğitimciler de öğrencilerin taleplerinin haklı olduğunu belirtti.

Sağlıklarından duydukları endişeyi dile getiren çok sayıda öğrenci, “Sesimize kulak verin” çağrısıyla Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslendi.

Öğrenciler, MEB’in ısrarına karşın,

“Ya İptal Ya İstifa” sloganıyla başlattıkları kampanyaya yoğun destek verdi.

Sosyal medya üzerinden yürütülen kampanya kapsamında bazı öğrenciler, taleplerini şöyle ifade etti:

► Başarısızlıktan değil, salgından korkuyoruz.
► Öğrencilerin sesine kulak verseydiniz şu an bu karmaşayı yaşıyor olmazdık.
► Ailemde kronik hastalığı olanlar var. Eve virüsü taşırsam bunun vebalini siz mi ödeyeceksiniz?
► Tek değerlendirme ölçütünüz sınav mı? Salgın neredeyse bir yıl önce başladı. Başka hiç planınız yok mu?

VELİLER DE İSTEMİYOR

Veli-der tarafından düzenlenen ankete katılan velilerin yüzde 91’i yüz yüze sınavları istemediğini aktardı. Anketin sonuç metninde şu ifadeler kullanıldı: “Milyonlarca öğrencinin salgının başından bugüne internet erişimi ve cihaz sorununun devam ettiği bir gerçekliktir. Milli Eğitim Bakanlığı biz velilere, çocuklarımıza rağmen karar almamalıdır. Sınavlar bir an önce iptal edilmelidir.”

(BirGün)

Etiketler
MEB Ordu Öğrenci Salgın