Eğitim dili yüzde yüz İngilizce olan Boğaziçi Üniversitesi, Türkçe eğitime başlıyor!

Eğitim dili yüzde 100 İngilizce olan Boğaziçi Üniversitesi’nde kurulan Hukuk Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Selami Kuran, “Yüzde 100 İngilizce hukuk eğitimi sömürge ülkelerinde olur” açıklamasında bulundu

Eğitim dili yüzde yüz İngilizce olan Boğaziçi Üniversitesi, Türkçe eğitime başlıyor!

Boğaziçi Üniversitesi’nde kurulan Hukuk Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Selami Kuran Milliyet gazetesinden Mert İnan’a konuştu.

Profesör Kuran, Boğaziçi Hukuk’ta farklı ne göreceğiz? Sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

Benim aklımda dekanlık yoktu. YÖK başkanı Yekta bey arayıp görüşmek istediğini söyledi. Yüz yüze görüştük. Akademik olarak beni takip ettiklerini söylediler.

Ben de Türkiye’deki Hukuk Fakültesi’ne giren birçok öğrencinin ticaret veya ceza hukukuna yoğunlaşıp, mezun olunca avukatlığa yöneldiklerini ancak dünyanın çok farklı bir yöne gittiğini belirterek, uzman yetkin hukukçulara ihtiyacımız olduğunu belirttim.

Boğaziçi’nde uluslararası hukuk, deniz hukuku, AB hukuku, bilişim, enerji, insan hakları hukuku gibi tematik alanları önceleyen ve öğrencileri bu vizyona kanalize edecek bir eğitim anlayışımız olacak.

Türkiye’nin en zeki, algısı açık, sorgulayan öğrencileri donanımlı hukukçu olmalı. Fakültede asgari 60, azami 100 öğrencinin eğitim alacağı bir yapı oluşturacağız.

Türk Hukuku’nu Türkçe, diğer alanlarda İngilizce öğretim yapacağız. Yüzde 100 İngilizce hukuk eğitimi sömürge ülkelerinde olur. Türkiye’de hukuk fakültesi alanında bir numara olmayı hedefliyoruz.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi protestoları Boğaziçi Üniversitesi Üniversite