İstanbul Üniversitesi'nde uzaktan eğitime akıllı gözlük çözümü

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, COVID-19 pandemisi nedeniyle online eğitim sisteminde öğrenim kalitesini arttırmak amaçlı uygulamalı derslerde ve klinik uygulamalarında dijital gözlük ile canlı yayın yapmaya başladı.

İstanbul Üniversitesi'nde uzaktan eğitime akıllı gözlük çözümü

Üniversitelerin birçoğu güz dönemini uzaktan eğitim yoluyla geçirme kararı aldı. Tıp, diş hekimliği gibi uygulama gerektiren fakültelerde eğitimin nasıl verileceği ise merak ediliyordu. Bazı fakülteler bu durum için farklı çözümler üretti.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, COVID-19 pandemisi nedeniyle online eğitim sisteminde öğrenim kalitesini arttırmak amaçlı uygulamalı derslerde ve klinik uygulamalarında Vuzix tarafından üretilen akıllı gözlük ile canlı yayın yapmaya başladı.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri uygulamalı dersleri ve klinik uygulamalarında bir hastaya yapılan müdahaleyi akıllı gözlükle canlı yayında evinden izleyebiliyor.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Ak, konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin aldığı eğitimin kalitesini arttırmak ve aynı zamanda sağlıklarını da korumak amacıyla dijital ve teknolojik imkanları daha fazla kullanmayı hedefledik, uygulamalı derslerde ve klinik uygulamalarda akıllı gözlük ile canlı yayınlar yapmaya başladık. Özellikle 3, 4 ve 5'inci sınıflarımız için uygulamalı eğitim çok önemli. Dijital gözlük yardımıyla derslerimizi işliyoruz. Bu gözlükte bir kamera var bu kamera sadece onu kullanan kişinin gördüğü şeyleri canlı yayına aktarıyor. Örneğin, ben diş çekimi ya da dolgu yapıyorum. Yaptığım işlemler benim gözümden kamerayla öğrencilerimize aktarılıyor. Öğrenciler yapılan işlemi aynı anda canlı bir şekilde izleyebiliyor."

AKILLI GÖZLÜKLE CANLI YAYINLAR BAŞLADI

Diş hekimliği eğitiminin tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de preklinik ve klinikte teorik bilgilerin yoğun pratik uygulamalar ile desteklendiği bir eğitim modeli olduğu bilgisini veren fakülte yönetimi, bu eğitimlerin yüz yüze gerçekleştirilmesinin pandemi süreci sebebiyle zorlaştığını belirtti.

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2020-2021 Akademik Yılı derslerine 5 Ekim’de başladı.

İÜ Mediko Sosyal bünyesinde yer alan kliniklerde pandemi koşullarına uygun şekilde klinik uygulama dersleri yapıldı.

Dersler, canlı yayınla online olarak yayınlandı. İlk defa akıllı gözlük kullanılarak gerçekleştirilen yayında, öğrencilere klinikler tanıtıldı ve uygulamalar hakkında öğrencilere bilgi verildi.

Uygulamalı Uzaktan Eğitim (UUE) ile ilgili detaylı bilgi için uygulamaliegitim.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler
İstanbul Üniversitesi Üniversite Uygulama