MEB'deki yolsuzluk ve Ziya Selçuk'u devirme operasyonu iddiaları Meclis gündeminde

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "MEB’de Büyük Operasyon”, “Adım Adım Ziya Selçuk Devirme Operasyonu" haberlerini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sordu.

MEB'deki yolsuzluk ve Ziya Selçuk'u devirme operasyonu iddiaları Meclis gündeminde

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "MEB’de Büyük Operasyon”, “Adım Adım Ziya Selçuk Devirme Operasyonu" haberlerini Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sordu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yaşanan gelişmelerle ilgili CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya şu açıklamayı yaptı:

"Bir süredir sosyal medya ve bir kısım internet sitelerinde, “MEB’de Büyük Operasyon”, “Adım Adım Ziya Selçuk Devirme Operasyonu” benzeri başlıklarla haberler yapılmakta ve Milli Eğitim Bakanlığının gizli belgeleri paylaşılmaktadır.

Milli Eğitim Bakan Yardımcılarının, bürokratlarının ve danışmanlarının adları da verilerek yolsuzluk, rüşvet ve kumar iddiaları gündeme getirilmektedir. İlgili kişilerin, devlet memuru / bürokratı maaşıyla elde edilemeyecek büyüklükte mal varlığına sahip oldukları ileri sürülmektedir.

Bir süredir sosyal medya ve bir kısım internet sitelerinde, “MEB’de Büyük Operasyon”, “Adım Adım Ziya Selçuk Devirme Operasyonu” benzeri başlıklarla haberler yapılmaktadır.

Yapılan haber ve açıklamalarda; Milli Eğitim Bakan Yardımcılarının, bürokratlarının ve danışmanlarının adları da verilerek yolsuzluk, rüşvet ve kumar iddiaları gündeme getirilmektedir. İlgili kişilerin, devlet memuru/bürokratı maaşıyla elde edilemeyecek büyüklükte mal varlığına sahip oldukları ileri sürülmektedir.

Söz konusu iddiaları içeren haber linkleri; Cumhurbaşkanı, Milletvekilleri, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, sendikalar… vd. kurum, kuruluş ve kişilerin sosyal medya hesapları etiketlenerek ihbarlarda bulunulmaktadır.

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığının koruması altında bulunan gizli soruşturma dosyalarının kopyaları da sosyal medya hesaplarında ve internet sitelerinde paylaşılmaktadır.

Bu bilgiler kapsamında;

1. Bakanlığınızın söz konusu yolsuzluk, rüşvet ve kumar iddiaları hakkında bilgisi var mıdır?

2. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili herhangi bir inceleme yapılmış mıdır? Yapılmışsa sonucu ne olmuştur? İnceleme yapılmamışsa nedenleri nelerdir? İnceleme başlatılacak mıdır?

3. Yolsuzluk ve rüşvet olaylarında adı geçen Bakan Yardımcısı ve Bakanlık çalışanları hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa başlatılacak mıdır?

4. İddialar doğru değilse; Bakanlığınızı ve çalışanlarını itibarsızlaştıran, zan altında bırakan kişilerin tespit edilmesi için suç duyurusunda bulunulmuş mudur? Bulunulmadıysa, nedenleri nelerdir? Suç duyurusunda bulunulacak mıdır?

5. Teftiş Kurulu Başkanlığının koruması altında bulunan gizli soruşturma dosyaları internet sitelerine nasıl ve kimler tarafından servis edilmiştir? Konuya ilişkin herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa neden başlatılmamıştır? Soruşturma başlatılacak mıdır?"

Etiketler
MEB Ankara Ordu Milletvekili Yıldırım Kaya