Okul müdürlükleri yine Eğitim Bir-Sen'lilere emanet

Eğitim Bir-Sen'in Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşmesinin ardından okul müdürlükleri için yapılan başvurular tepki çekti.

Okul müdürlükleri yine Eğitim Bir-Sen'lilere emanet

YURDAGÜL UYGUN - GERÇEK GÜNDEM - ÖZEL HABER / Eğitim Bir-Sen'in, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşürüp, aldığı bilgiyi üyeleriyle paylaşmaları sonucu sadece bu sendika üyelerinin okul müdürlüğü için başvuruda bulunmasına diğer sendikalar tepki gösterdi.

Bakanlığın bu bilgiyi şeffaf olarak herkesle paylaşması gerektiğini belirten sendikacılar, konuyu yargıya taşıyacak.

**

Bu yıl yapılacak okul müdürlüğü ataması için, hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim Bir-Sen'in Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşerek, geçen yıl müdür yardımcılığı için alınan puanın okul müdürlüğü için de geçerli olup olmayacağını danıştığı belirtildi.

Bakanlık tarafından 'olur' bilgisi geldikten sonra Eğitim-Bir Sen, üyelerine 'duyuru' başlığıyla “2019 ilk defa yönetici görevlendirme kapsamında sınav puanıyla müdür yardımcısı olarak atananlar, aynı sınav puanıyla bu seneki okul müdürlüğü mülakat başvurusunda bulunabilirler” bir mesaj attı. Bunun ardından, sendika üyeleri başvurularını yaptı.

Bu bilginin diğer sendikalarla paylaşılmamasına tepki gösteren Eğitim-İş 2 No'lu Şube Başkanı Mehmet Yeşildağ, “Bu duyurunun herkese yapılması lazım. Bu kabul edilemez bir durum. Yasalara, yönetmeliğe aykırı. ” dedi.

Okul müdürlükleri yine Eğitim Bir-Sen'lilere emanet - Resim : 1Eğitim-İş 2 No'lu Şube Başkanı Mehmet Yeşildağ

SENDİKALAR YARGIYA TAŞIYACAK

Duyuruyu Eğitim Bir-Sen'in kendi üyelerine gönderdiğini belirten Yeşildağ, şöyle devam etti: “Ayrıca son gün duyuruyorlar. Üyeleri de başvuruda bulunuyor ve hemen kapatılıyor. Böylece okul müdürlüğü için sadece Eğitim-Bir Sen üyelerinin başvuruda bulunması sağlanıyor. Böyle bir duyurunun Bakanlık tarafından yapılması gerekiyor. Yasal değil bu. Bu durumu yargıya taşıyacağız” diye konuştu.

Bu arada okul müdürlüğü için ayrı bir sınav olduğunu belirten Yeşildağ, “Bu uygulamayla, boş okullara sadece kendi kadrolarını atamış oluyorlar” dedi.

Durumdan dün akşam saatlerinde haberdar olduklarını anlatan Türk Eğitim Sen İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, bir sınavda alınan puanın bir makam, bir görev için geçerli olduğunu belirterek, “Sınavlardaki puanlar üç yıl geçerli. Ancak bir kez kullanınca biter. O puanlar müdür yardımcılığı için kullanılmış. Başka bir makam için kullanılamaz” dedi.

Konuyu yargıya taşıyacaklarının altını çizen Hasanpaşaoğlu, “Bu uygulama mantıklı da değil. yargıdan döner. Çünkü yasalara, yönetmeliklere aykırı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nın böyle bir uygulama varsa, şeffaf bir şekilde bunun duyurusunu yaparak herkese açıklaması gerekiyordu. Yönetici atamalarında da mülakat nedeniyle bizim üyelerimiz de sürekli mağdur olduğu için geçen yıl yapılan müdür yardımcılığı sınavına dahi çok az girdiler” diye konuştu.

Bu arada geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı Personel Müdürü Hamza Aydoğdu 10 Haziran'da Aksaray Valiliği'ne atanmış, yerine de Bakanlık Özel Kalem Müdürü Ömer İnan geçmişti.

Etiketler
Okul Milli Eğitim Bakanlığı