Barış Yarkadaş'tan sınav günü için çağrı: Öğrenciler için en azından bunu yapalım

Gazeteci Barış Yarkadaş, LGS sınavlarının yapılacağı gün öğrenciler, aileleri ve zorunlu görevliler dışında kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanması çağrısında bulundu.

GERÇEK GÜNDEM- 20 Haziran cumartesi günü yapılacak olan LGS öncesi öğrencilerin ve velilerin kaygıalrı giderilmiş değil. Normalleşmeye geçilmesi ile birlikte yeniden sokaklar ve toplu taşıma araçlarının eskiye dönmesi bu kaygıları daha da arttırıyor.

Sınav günü için Gazeteci Barış Yarkadaş'tan hem öğrencilerin hem de ailelerinin stresini azaltmak için bir öneri geldi.

TV100'de Ahu Özyurt'un 10'dan 12'ye programında bu konuya dair Milli Eğitim Bakanı, ÖSYM ve İçişleri Bakanlığı'na çağrıda bulunan Barış Yarkadaş, sınav günü kısmı bir sokağa çıkma yasağı uygulanmasını önerdi.

"BEN O GÜN SOKAĞA ÇIKMAMAYA RAZIYIM"

"Hayatında bri kez sınava giren herkes o stresi bilir" diyen Yarkadaş, "Gelin pazar günü sokağa çıkma yasağı ilan edilsin. O gün sadece öğrenciler, aileleri ve çok acil zorunlu görevliler ve emniyet mensupları dışında kalanlar için sokağa çıkma yasağı uyguklansın. Öğrencilerimiz için en azından bunu yapalım. Ben kendi adıma o gün sokağa çıkmadan evde kalmaya razıyım" dedi.

Yarkadaş, tüm belediyelerin de ulaşım konusunda gerekli tedbirleri alarak öğrencileri ve aileleri güvenle sınav merkezlerine götürmeleri halinde yaşanaca kaygıların azalacağına dikkat çekerek, sokağa çıkma yasağı konusunun İçişleri Bakanlığı'nın bir genelgesi ile çözülebileceğini söyledi.

Etiketler
Barış Yarkadaş Ağrı LGS Öğrenci