Greve katılan öğretmenler 'Yasaklılar Listesi'ne alınmış!

Darbe girişiminin ardından görevlerinden uzaklaştırılan, suçsuz oldukları anlaşılınca da göreve iade edilen öğretmenlerin, ‘Yasaklı Listesi’ne alındığı ortaya çıktı.

Greve katılan öğretmenler 'Yasaklılar Listesi'ne alınmış!

Darbe girişiminin ardından görevlerinden uzaklaştırılan, suçsuz oldukları anlaşılınca da göreve iade edilen öğretmenlerin, ‘Yasaklı Listesi’ne alındığı ortaya çıktı. Öğretmenler, ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda 2099’a kadar görev alamayacaklarını öğrendi.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; KHK’larla görevlerinden uzaklaştırılan ancak görevlerine iade eden öğretmenler ile 2015 yılında, greve katılan öğretmenlerin ÖSYM tarafından, “Yasaklılar Listesi’ne” alındığı ortaya çıktı. ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda görev almak isteyen bazı öğretmenler, 2099 yılına kadar engellendiklerini öğrendi.

İzmir’in Selçuk ilçesinde görev yapan ve ÖSYM’nin düzenlediği merkezi sınavlarda görev almak için başvuru yapmak isteyen öğretmenler, geçmiş yıllarda yaptıkları faaliyetler nedeniyle kara listeye alındıklarını öğrendi.

İzmir’in Selçuk ilçesinde görev yapan bir grup öğretmen, ÖSYM’nin düzenlediği merkezi sınavlarda görev almak istedi. ÖSYM’nin, sınavlarda görev almak isteyen öğretmenlerin başvurması için hazırladığı internet sitesine giren öğretmenler, “Sınavlarda 2099 yılına kadar görev alamazsınız” uyarısıyla karşılaştı. 2099 yılına kadar yasaklı olan öğretmenlerin ortak özelliğinin ise bir dönem haksız yere görevden uzaklaştırılmaları oldu.

Merkezi sınavlarda 79 yıl daha görev alamayacaklarını öğrenen öğretmenlerin büyük bölümünün, KESK, DİSK ve TMMOB’nin 29 Aralık 2015’te, "Savaşa karşı barış" sloganıyla düzenlediği greve de destek veren öğretmenler olduğu bildirildi. Dönemin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın kararı ile Eylül 2016’da görevlerinden uzaklaştırılan öğretmenlerin yanı sıra 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından ihraç edilen öğretmenlerin de yasaklılar listesinde olduğu anlaşıldı.

MEB’E BAŞVURU

MEB’in, ÖSYM sınavlarında görev yapmasına engel bulunmayan öğretmenlerin sorununu çözmesi çağrısında bulunan Eğitim Sen de konuyu, “Eğitim Günlükleri” isimli çalışmasına taşıdı. Sendikadan yapılan açıklamada, “Eğitim Sen MYK, sorunun tamamen çözülmesi için MEB’e gerekli başvuruyu yapacaktır. Öğretmenleri mağdur eden tüm sorunların bir an önce çözülmesi gerekmektedir” dendi.

Etiketler
Grev Öğretmen