TÜGVA öğrencilere cihat marşı önerdi: 'Düğüne gider gibi cihada gideriz'

TÜGVA, koronavirüs tatili nedeniyle eğitime verilen ara için öğrencilere cihat övgüsü içeren şarkılar önerdi. Vakfın, önerdiği şarkılardan birinde, “Düğüne gider gibi cihada gideriz” sözleri yer alıyor.

TÜGVA öğrencilere cihat marşı önerdi: 'Düğüne gider gibi cihada gideriz'

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve yeğeni Usame Erdoğan’ın mütevelli heyetinde yer aldığı TÜGVA, eğitime verilen zorunlu ara nedeniyle evlerinde olan öğrenciler için kitap, film ve müzik önerileri içerek kitapçık hazırladı.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, ortaokul öğrencileri için hazırlanan kitapçıkta, 'müzik' başlığı altında öğrencilere, “15 Temmuz Demokrasi Marşı” önerildi.

DÜĞÜNE GİDER GİBİ CİDAHA

TÜGVA, ortaokul öğrencileri için ilahi ve hadislerin ağırlıkta olduğu öneri listesi hazırladı. Listede, “Grup Aksiyon” isimli bir müzik grubunun 16 şarkısı da öğrencilere öneri olarak sunuldu. Öğrencilere önerilen, “Kurtuluş Yolunda” adlı şarkı, “Düğüne gider gibi cihada gidenleriz, tankların önünde çelikten yürekleriz” sözlerinin yer aldığı öğrenildi.

Listede yer alan ve Grup Aksiyon tarafından seslendirildiği bildirilen TÜGVA Marşı’nın sözleri de dikkati çekti. TÜGVA’lı öğrencilerden, “Ümmetin ümidi” olarak söz edilen marşta şu ifadeler yer aldı:

“Allah'a söz veren mücahitleriz, Hak yola baş koyan koç yiğitleriz, Resulun izinde biz neferleriz, gönüller fetheden alperenleriz. Biz, biz, biz TÜGVA'lıyız biz, kutlu bir davaya sevdalıyız biz. Ümmetin ümidi TÜGVA'lıyız biz.”

Ortaokul öğrencileri için hazırlanan kitap önerileri listesinde ise çoğunlukla Hz. Muhammed’in hayatını ve İslam tarihini anlatan kitaplar önerildi. TÜGVA’nın ortaokul öğrencilerine önerdiği bazı kitaplar, “Çocuklar için 40 Hadis, Dört Halife Dönemi, Fetih Sancakları, Allah’ı Arayan Çocuk” şeklinde sıralandı.

Etiketler
Öğrenci TÜGVA