Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener, sanık olarak ifade vermediği için hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından adliyeye koştu. Yener hakkında bir önceki mahkemede de zorla getirme kararı çıkmıştı.

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı

YURDAGÜL UYGUN - GERÇEK GÜNDEM/ Düzenlediği sucuk partisine katılmayan öğrencilere hakaret ettiği iddiasıyla velilerin açtığı davada yargılanan ve ifade vermediği için bugün hakkında yakalama kararı çıkarılan Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener, kararın ardından adliyeye koştu.

Yener, sosyal medya hesabından saat 20:00 sularında yaptığı açıklamada “Hakkımda yakalama kararı bulunduğuna dair medyada yapılan haber an itibariyle doğru değildir. Meslek onurumuza yakışır bir şekilde ifademizi vermiş bulunmaktayız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

ZORLA GETİRME KARARINA RAĞMEN MAHKEMEYE GELMEDİ

CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş da sosyal hesabından yaptığı açıklama şöyle oldu:

“Müdür Bey, belli ki duruşmada aileler ve öğrenciler ile yüz yüze gelmek istemiyor. Bu yüzden daha önce zorla getirme kararı çıkmış olmasına rağmen duruşmaya gelmiyor. (2018/596) Duruşma bittikten sonra savcılığa gelip ifade vererek, yakalama kararını kaldırtıyor. Güzel iş vallahi”

"Hakkında yakalama kararı çıkarılan Necati Yener, savcılığa gidip ifadesini verince "karar geri alındı." Alttaki belgede, "Yakalama emrinin kaldırıldığı" yazıyor. Haberde yanlış olan birşey yok. Önce yakalama kararı çıkarılmış, Yener kararı duyunca gidip ifade vermiş. "

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı - Resim : 2

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü hakkındaki yakalama kararı kaldırıldı - Resim : 3

Etiketler
Lise Mahkeme