Dindar nesil yetiştiren vakıf üniversitelere girdi!

Amacı, “Dindar nesil yetiştirmek” olan İnsan Vakfı’na, üniversite öğrencilerine yönelik mesleki kurslar düzenleme izni verildi.

Dindar nesil yetiştiren vakıf üniversitelere girdi!

Amacı, “Dindar nesil yetiştirmek” olan İnsan Vakfı’na, üniversite öğrencilerine yönelik mesleki kurslar düzenleme izni verildi.

Birgün'ün haberine göre, Ensar Vakfı, TÜGVA, İlim Yayma Cemiyeti ve Hayrat Vakfı’nın da aralarında yer aldığı çok sayıda kuruluşla işbirliği anlaşması imzalayan MEB Hayat Boyu Genel Müdürlüğü, şimdi de İnsan Eğitimi Kültür ve Yardımlaşma Vakfı ile masaya oturdu.

Kurucuları arasında AKP’li isimlerin de olduğu vakıf ve bakanlık arasında, “Üniversite Öğrencilerine Yönelik Sosyal, Kültürel Sportif, Mesleki ve Teknik Kurslar Düzenlenmesi Protokolü” imzalandı.

2016 yılında başlatılan, “Mescitsiz Okul Kalmasın” projesi ile adından söz ettiren vakıfla imzalanan protokolün amacı, “Öğrencilerin toplumsal yaşama daha rahat adapte olmasını sağlamak” şeklinde açıklandı.

Çok sayıda AKP’li ismin yanı sıra Türkiye Maarif Vakfı’nın yöneticisi Yunus Torpil’in de yönetiminde olduğu vakfın, protokol kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik mesleki ve teknik kurslar düzenleyeceği bildirildi.

Vakfın üniversite öğrencileri için açacağı kursların, “Bilişim Teknolojileri, Kişisel Gelişim, Sağlık” ve “Spor” alanlarında olacağı ifade edildi.

YETKİ AŞIMI

Eğitim Sen Yükseköğretim Sekreteri Özgür Bozdoğan, eğitimin, protokoller aracılığıyla dini vakıf ve derneklere devredildiğini belirtti. Protokollerin büyük bölümünün, eğitimin toplumsal fayda üretmesini engellediğini ifade eden Bozdoğan, şunları söyledi:

“MEB, yargı kararlarına rağmen ısrarla bu tavrını sürdürüyor. Özellikle Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, görev alanının dışında kalan kesimlerle ilgili de protokoller imzalıyor. Ciddi bir yetki aşımı söz konusu… Müdürlük, görev alanının içinde olmayan üniversite öğrencileriyle ilgili bir karara imza atıyor. Hukuki olmayan bir durumla karşı karşıyayız.”

Etiketler
Öğrenci Üniversite Vakıf