İşte ilk defa uygulanan ara tatil için öğrencilerin yapabileceği etkinlikler

2019-2020 eğitim öğretim yılında ilk defa uygulanacak olan ara tatil için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından etkinlikler belirlendi.

İşte ilk defa uygulanan ara tatil için öğrencilerin yapabileceği etkinlikler

MEB, 2019-2020 eğitim öğretim yılında 18-22 Kasım tarihleri arasında ilk defa uygulanacak olan ara tatil için aratatil.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden 81 ilde yapılabilecek etkinliklerin listesini paylaştı.

İşte ilk defa uygulanan ara tatil için öğrencilerin yapabileceği etkinlikler - Resim : 1

İşte ilk defa uygulanan ara tatil için öğrencilerin yapabileceği etkinlikler - Resim : 2

Etkinlik programına ulaşılmak istenilen şehre harita üzerinden tıklandığında, detayların bulunduğu sayfa açılıyor.

İşte ilk defa uygulanan ara tatil için öğrencilerin yapabileceği etkinlikler - Resim : 3

Artvin için belirlenen etkinliklerin bir kısmı

İşte ilk defa uygulanan ara tatil için öğrencilerin yapabileceği etkinlikler - Resim : 4

Ankara için belirlenen etkinliklerin bir kısmı

Bakan Selçuk, sosyal medya hesaplarından 18-22 Kasım'da uygulanacak 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ara tatiline ilişkin, videolu mesaj paylaştı. Bakan Selçuk, "Ara tatillerde eğitime ara vermiyoruz. Çocuklarımızı hayattan öğrenmeye, gönderiyoruz, demiştik. Yarın akşam itibarıyla, 81 ilin ara tatil faaliyetlerini, anaokulu, ilk, orta ve lise düzeylerinde http://aratatil.meb.gov.tr internet adresinden görebilirsiniz" notu ile paylaştığı videoda şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili anne babalar, bu yıl ilk kez ülkemizde bir ara tatil uygulanıyor. Cuma günü itibariyle çocuklar bir hafta tatildeler, biz istedik ki bu bir hafta eğitime okul dışında oyunla, kültürle, bilimle, sanatla, etkinliklerle değerlerimizle devam edelim, çocuklarımız için bir ara tatil etkinlik planı hazırladık. Ben örnek olması açısından Gaziantep’i seçtim. Bakın burada pazartesiden cumaya kadar çocukların katılabileceği uzun bir etkinlik listesi var. Lütfen bulunduğunuz ili seçerek, buradaki etkinlikleri inceleyin ve katılabildiğiniz ölçüde katılım gösterin. Hepinize şimdiden verimli ve huzurlu tatiller diliyorum."

MEB ara tatile giren öğrenciler için 180 etkinlik belirledi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2019-2020 eğitim öğretim yılında ilk defa uygulanacak ara tatilde öğrencilerin yapabileceği 180'e yakın etkinlik çeşidi belirleyip, bunları internet sitesinde topladı. Site hakkında bilgi veren Ortaöğretim Genel Müdürü Yusuf Büyük, ara tatilin çocukların öğrendiklerini unutmasına neden olacağı eleştirileri için, "Bu 2 aylık süre içinde öğrendiklerini zaten dışarıda uygulayacaklar, görecekler, yaşayacaklar. Herhangi bir unutma mümkün değil" dedi.

Bakanlık, ara tatil döneminde öğrencilerin velileriyle birlikte yapabileceği etkinlikleri 16 ana başlık altında belirledi. Bunlar gezi, sağlık ve çevre, doğa, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, araştırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaşam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaşma, kariyer planlaması ve aile günü olarak sıralandı. 81 ildeki milli eğitim müdürlükleri, bu ana başlıkları dikkate alarak kendi illerinin özellikleri doğrultusunda 180'e yakın etkinlik çeşidi belirledi. (DHA)

Etiketler
Öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı