KYK yurdu öğrencilere haber verilmeden kapatıldı

Konya Cihanbeyli ilçesindeki KYK yurdu, eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen açılamadı.

KYK yurdu öğrencilere haber verilmeden kapatıldı

Konya Cihanbeyli ilçesindeki KYK yurdu, eğitim-öğretim yılının başlamasına rağmen açılamadı.

Yurdun kapısına gittiklerinde şoke olan öğrenci ve aileleri, duruma tepki gösterdi. Aileler, çocuklarını yalnız bırakamadıklarını ve otel ya da apartta kalmak zorunda bırakıldıklarını söyledi.Yurdun geçen yıl öğrenci azlığından dolayı kapatıldığı öğrenildi.

Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre yeni akademik yılın açılmasıyla birlikte Konya Selçuk Üniversitesi'nin kazanan öğrenciler, kayıt oldukları Cihanbeyli Kredi Yurtlar Kurumu'na getirdi. Yurdun kapalı olduğunu gören aileler, yurdun önünde toplanarak açıklama yaptı.

Çocuklarını yurt açılmadığından dolayı gönül rahatlığıyla bırakıp gidemediklerini belirten bir öğrenci velisi, “İlçede yurt olduğu söylendiği için güvenle buraya geldik. Bize yurdun okulla birlikte açılacağı söylendi. Şu an mağdur edildik” dedi.

"Öğrenci yetersizliğinden dolayı kapatıldı"

Selçuk Üniversitesi Cihanbeyli Meslek Yüksek Okulu Muhasabe Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Murat Yazar, yurdun geçen sene öğrenci yetersizliğinden dolayı kapatıldığını aktardı.

Yazar, “Bu yıl kayıt yaptıran öğrenci sayısı artınca yurdun açılacağı söylenmişti. Yurdun kapatılması ile apart fiyatları da zamlandı. Ailelere yurdun açılacağı söylenmiş onlar da buna güvenerek gelmişler” diye konuştu.

Etiketler
Konya Öğrenci