Bayraklı'da veliler imam hatibe karşı ayağa kalktı

Veliler İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan Milli İrade Ortaokulu’nun bir bölümünün imam hatip okuluna dönüştürülmek istenmesine tepki gösterdi.

Bayraklı'da veliler imam hatibe karşı ayağa kalktı

İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan Milli İrade Ortaokulu’nun bir bölümünün imam hatip okuluna dönüştürülmesine karşı çıkan öğrenci velileri, topladıkları 772 imzayı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etti.

Birgün gazetesinden Aycan Karadağ'ın haberine göre öğrenci velileri, okulun bir bölümün imam hatip okuluna tahsis edilmesi ile sınıf mevcutlarının 40-45 öğrenciye çıktığını, imam hatip sınıflarında ise 7-16 öğrenci ile öğretim yapıldığını kaydetti.

Veliler imzaları teslim ettikten sonra, Konak Kemeraltı girişinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Velilerin basın açıklamasına Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Karşıyaka, İzmir ve Buca Şubeleri, Eğitim-Sen 5 Nolu Şube temsilcileri ve İzmir Barosu ’da katılarak destek verdi.

Öğrenci velileri adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Milli İrade Ortaokulu öğrenci velisi Filiz Güneş, akademik eğitim veren birçok ortaokul ve lisenin, imam hatip okullarına dönüştürülerek ve yeni imam hatip okulları açılarak bugün ihtiyacın çok üzerinde bir sayıya ulaşıldığını belirtti.

Okulun içinde ikinci bir okul türünün açılmasının birçok sıkıntıyı beraberinde getirdiğini söyleyen Güneş, "Biz farklı okul türlerine karşı değiliz. İhtiyaç olmadığı halde aynı okulun bünyesinde, mevzuata aykırı olarak farklı iki okul türünün açılmasını ve bunun yarattığı sıkıntılardan kaynaklı olarak çocuklarımızın olumsuz etkilenmesini istemiyoruz. Bu amaçla, çocuklarımızın üstün menfaatleri için, sesimizi ilgililerin ve yetkililerin duymasını ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Etiketler
İzmir Okul