Erdoğan-Sisi fotoğrafıyla ilgili Mısır'dan açıklama

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Erdoğan-Sis fotoğrafının ikili ilişkilerin gelişmesi için bir başlangıç olduğu belirtildi

Erdoğan-Sisi fotoğrafıyla ilgili Mısır'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da Dünya Kupası'nın açılışı dolayısıyla liderlere verilen resepsiyonda, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile selamlaşıp tokalaştı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan konuya ilişkin resmi bir açıklama geldi.

Açıklamada 'Erdoğan ve Sisi'nin el sıkışması ikili ilişkileri geliştirmenin başlangıcı olacak' denildi.

Erdoğan, Katar'dan dönerken gazetecilere "Bir süreç başlayabilir demiştik. Böyle bir sürecin başlaması için burada bir adım atılmış oldu ve hayırlısıyla görüşmeleri yaptık" demişti.

Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer vermişti;

"Temennim odur ki, önce bakanlarımızla başlayan bir süreci, daha sonra inşallah üst düzey görüşmelerle iyi bir noktaya taşıyalım istiyoruz. Çünkü olaya ben şöyle bakıyorum, Türkiye-Mısır arası, bir liderler buluşması değildir, Türk milleti ile Mısır halkının geçmişteki birlikteliği bizim için çok önemlidir. Yeniden niye olmasın, yeniden niye başlamasın? Bunların sinyalini verdik. İnşallah fevkalade bir hal olmadıktan sonra bu adımı hayırlısıyla atarız. Bizim tabii kendilerinden tek isteğimiz; bu görüşmelerle birlikte, bize karşı Akdeniz’de tavır içinde olanlara yönelik burada biz barışı ikame edelim, onunla beraber yolumuza inşallah devam edelim"

Etiketler
Mısır Cumhurbaşkanlığı