Putin, emniyet müdürlerini görevden aldı

Rusya'da gözaltına alınan gazeteci İvan Golunov olayında Moskova Emniyet Müdürü Tümgeneral Andrey Puçkov ve Moskova Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürü Tümgeneral Yuriy Devyatkin görevden alındı.

Putin, emniyet müdürlerini görevden aldı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus araştırmacı gazeteci İvan Golunov’un gözaltına alınması ile ilgili olarak Moskova Emniyet Müdürü Tümgeneral Andrey Puçkov ve Moskova Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürü Tümgeneral Yuriy Devyatkin’i görevden aldı.

Sırt çantasında beş paket pudra halinde madde bulunan Golunov, 6 Haziran’da polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Kremlin’in açıklamasına göre, Putin, Moskova Emniyet Müdürü Tümgeneral Andrey Puçkov ve Moskova Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürü Tümgeneral Yuriy Devyatkin’in görevden alınmasına yönelik talimat verdi.

GAZETECİLİK FAALİYETİ YÜZÜNDEN GÖZALTINA ALINDI İDDİASI

Golunov’un sırt çantasında beş paket pudra halinde madde bulunmuş, yapılan testler sonucunda maddenin ‘mephedrone’ isimli uyuşturu olduğu anlaşılmıştı. Rusya İçişleri Bakanlığı da sonraki gün, yapılan incelemelerde Golunov’un evinde ayrıca üç paket kokain ve ölçeklerin bulunduğunu açıklamıştı. Polisin hakkında ‘yasadışı uyuşturucu üretimi, satışı ve sevkiyatı’ suçlamasıyla cezai dava ve soruşturma başlattığı gazeteci paketlerin başkalarınca gizlice sırt çantasına yerleştirildiğini savunmuştu.

Rusya Devlet Başkanlığı İnsan Hakları Konseyi Başkanı Mihail Fedotov, yolsuzlukla ilgili araştırmalarıyla bilinen Golunov’un gazetecilik faaliyetleri yüzünden gözaltına alınmış olabileceğini kaydetmişti.

Putin, emniyet müdürlerini görevden aldı - Resim : 1

UYUŞTURUCU TESTLERİNDE NEGATİF ÇIKTI

Rusya Sağlık Bakanlığı’nın Baş Serbest Narkoloğu Yevgeniy Bryun, Golunov üzerinde yapılan uyuşturucu testlerinin negatif çıktığını ifade etmişti. Golunov’un avukatı Sergey Badanşin, evinde yapılan aramalarda uyuşturucu suçu davası çerçevesinde alınan eşyaların üzerinde müvekkilinin parmak izi bulunmadığını ifade etmişti. Ayrıca Golunov’un evinde yapılan aramaya dair yayınlanan dosyada yanlışlıkla başka bir narkotik operasyonunda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin fotoğrafları eklenmişti. İçişleri Bakanlığı dosyayı yayınlamasından kısa bir süre sonra yanlışlıkla eklenen fotoğrafları sitesinden kaldırmıştı. Basında da gazetecinin sorgu sırasında polis tarafından dövüldüğü iddiaları yer almıştı, ancak İçişleri Bakanlığı bu iddiaları reddetmişti. dırılmış ve gazeteci özgürlüğüne kavuşmuştu.

GÖREVDEN ALINMALARI İSTENMİŞTİ

Rusya İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, Golunov olayıyla ilgili olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den, Moskova Emniyet Müdürü Tümgeneral Andrey Puçkov ve Moskova Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürü Tümgeneral Yuriy Devyatkin’i görevden almasını istemişti.

Etiketler
Gözaltı Rusya